Ministrul Educației anunță că mediile elevilor vor putea fi încheiate cu mai puține note

Data:

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat în ședința de guvern de astăzi, că profesorii vor putea închide mediile elevilor cu un număr mai mic de note decât cel necesar în mod normal.

Ligia Deca a declarat că ministerul pe care îl conduce a continuat discuție legate de contractul colectiv de muncă și că au fost luate o serie de măsuri care să vină în ajutorul personalului din învățământ.

Citește și: Ce valoare are un memorandum. 1.100 publicate în Monitorul Oficial

„Pe lângă măsurile concrete luate deja prin intermediul Ordonanțelor de Urgență luate în ultimele săptămâni precum și declarația cu anexă în memorandumul de astăzi, noi am continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și așa cum s-a văzut și în Comunicatul Federațiilor sindicale, sunt o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din învățământ”.

Zilele de grevă ar putea să fie recuperate

Aceasta a mai spus că, împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean și cu directorii de școli, încearcă să găsească o soluție prin care cadrele didactice să poată recupera aceste zile în care au fost în grevă.

Citește și: EXCLUSIV: Ministerul Mediului a publicat înregistrarea discuției cu delegația Parlamentului european privind tăierile ilegale de păduri

„Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii școlilor pentru a organiza un program de recuperare în așa fel încât cadrele didactice și personalul care revine în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest.

Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluții”.

Regulamentul de organizare al sistemului de învățământ a fost modificat

Ligia Deca a mai susținut că la nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește reluarea activității didactice pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să susținem examenele naționale.

Ministrul Educației a mai precizat că regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ a fost modificat în așa fel încât, în acest an, mediile elevilor să fie încheiate cu un număr redus de note.

„Am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare și anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice cu mai puține note.

Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”.

A unsprezecea zi de grevă generală

Greva generală a profesorilor a început în data de 22 mai, protest care continuă și astăzi.

Ieri, 7 iunie, aproximativ 134.000 de angajați ai sistemului public de învațământ erau încă în grevă, potrivit datelor de la sindicatele din Educație.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
1 COMENTARIU
  1. Ca elev nu mi se pare corect tot ce se întâmplă plus ca nu ar fi vina noastră sa meritam sa se prelungească anul școlar, din cauza grevei care se petrece în momentul actual și nici cadrele didactice nu sunt devina de asta dacă statul știa sa pună problema și să o rezolve totul era mult mai bine dar statul a preferat sa rada ne cadrele didactice în timp ce parlamentarii duc o viata extraordinara dacă ne permitem sa zburam cu avioane plata acestora de închiriere fiind de câteva mii de euro bani care puteau fi alocați profesorilor părerea mea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related