Miștocăreala lui Chirica în Dosarul Flux, respinsă de judecătorii Tribunalului Iași. Ultima idee: „Edificarea e inutilă”

Data:

Mascarada de proces Primărie – Flux a luat sfârșit pe 10 iunie. Judecătorii de la Tribunalul Iași au respins ca tardivă cererea primarului privind anularea certificatului de atestare a edificării la blocul de pe Vasile Lupu 95 G.

Practic, într-un gest disperat, șefii Primăriei, inculpați de DNA în dosarul Flux, au încercat să-și invalideze propriul document emis în fals acum patru ani.

În același timp, avocații inculpaților, șefi actuali și foști ai Primăriei, au lansat o linie de apărare surprinzătoare: dosarul n-ar trebui să existe pentru că în 2014, când a fost finalizat blocul, nu era necesar acest certificat de atestare a edificării pe care REPORTER DE IAȘI și procurorii DNA l-au găsit în 5 versiuni, toate FALSE.

Imediat după ce REPORTER DE IAȘI a scris, la începutul acestui an, că Primăria a atestat în fals că un bloc cu 9 niveluri (subsol, demisol, parter, mezanin, 4 etaje și mansardă) e același lucru cu autorizația de construire care a prevăzut două niveluri de subsol și parter, deci trei de toate, lucrurile s-au precipitat.

DNA a deschis un dosar, iar primarul municipiului Iași a încercat să șteargă urmele cerând în instanță anularea actului administrativ, respectiv a certificatului de atestare a edificării.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro.

Citește și: Prefectura Iași a primit o lecție de transparență de la o comună pierdută pe coclaurile județului

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...