Miting de solidaritate cu Israelul în București: „Poporul evreu trăiește”

Data:

Peste 200 de oameni s-au strâns în parcul Izvor pentru a-și arăta solidaritatea față de Israel. Corul de la Opera Națională a cântat imnul Israelului și imnul României.

„Am Israel Chai”, se aude cum scandează în cor lumea, în fața Parlamentului. „Înseamnă «Poporul evreu trăiește». Acest cântec se fredonează în orice ipostază dificilă prin care trece poporul evreu”, spune Cristian. S-a născut în Oradea, este evreu și a venit astăzi în parcul Izvor din București pentru a-și arăta sprijinul față de familia lui din Israel.

Și nu este singurul. Peste 200 de oameni s-au strâns laolaltă din același motiv. Printre ei se numără și politicieni, precum ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sau fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu. La intrarea în parcul Izvor, toată lumea primește steaguri cu Israel sau cu România și ecusoane pe care scrie „We stand with Israel” („Suntem alături de Israel”). Cu aceeași sintagmă a fost deschis mitingul, iar lumea a început să aplaude.

Printre participanți s-au numărat și politicieni precum ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sau fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, care au ținut câte un discurs.

Citește și: Festivalul Internațional de film KINOdiseea, ediția a XV-a, până pe 15 octombrie. Intrarea este liberă

Corul de la opera națională a cântat imnul Israelului și imnul României. La sfârșit, lumea a început să strige „solidaritate”. Cam pe atunci a luat cuvântul Rafila, în fața sutelor de oameni:

„Solidaritatea pe care România a arătat-o încă din primele momente ale acestei tragedii față de statul Israel este dincolo de orice dubiu. Poziția pe care a avut președintele României, miniștrii și Guvernul României este cea de respingere a unor astfel de lucruri care, pentru noi, sunt copleșitoare și care nu ar trebui să se întâmple nicăieri în lume”.

Continuarea, în Hotnews!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Manifestație pro Israel in București/ Hotnews

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related