MJ are un nou secretar general, omul lui Victor Ponta, funcționar dat afară de Predoiu în urmă cu doi ani

Data:

spot_img

În Monitorul Oficial a fost publicată, înspre miezul nopții, decizia premierului Nicolae Ciucă de numire a noului secretar general al Ministerului Justiției. Ion Claudiu Teodorescu a fost numit, pentru 6 luni, secretar general al MJ, omul pe care chiar ministrul Cătălin Predoiu l-a dat afară de pe aceeași funcție în urmă cu  doi ani.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ion Claudiu Teodorescu, consilier superior, execrcită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Justiției pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia semnată de premierul Niclae Ciucă și publicată, potrivit obiceiului, aproape de miezul nopții, în Monitorul Oficial.

Teodorescu a fost timp de opt ani fost consilier personal la cabinetul de parlamentar al lui Victor Ponta și a fost sprijinit de acesta și apoi de Florin Iordache pentru a ajunge secretar general al Ministerului Justiției.

Citește și: Cum vor schimba meseriile viitorului România. Suntem ultimii la digitalizare

Funcția de secretar general al ministerului a căpătat o importanța aparte după ce, printr-un OUG dat în septembrie 2019, fostul premier Viorica Dăncilă a desemnat secretarul general de minister ca persoana ce devine ordonator principal de credite, în absența ministrului.

Până in iulie 2012, Teodorescu a fost profesor la catedra socio-umană de la Liceul Rovinari (2000-2002), apoi expert parlamentar (șef de cabinet și coordonator al biroului parlamentar al deputatului Victor Ponta) între 2004-2012.

În paralel, a fost consilier personal al ministrului pentru relația cu Parlamentul, Victor Ponta (în 2009), consilier județean din partea PSD, (între 2008 -2012), și membru în AGA sau CA al unor societăți ori instituții publice (Spitalul de Pneumoftiziologie Tudor Vladimirescu, Vârful Păpușa SA, Tisprest SA).

Ponta a cumpărat o cabană cu teren chiar de la familia lui Teodorescu (potrivit declarațiilor făcute de I.C.Teodorescu pentru publicația gorj-domino.ro).

Recent, partidul lui Ponta a impus un secretar de stat la MJ. Este vorba de fostul procuror militar Nelu Ciobanu. Conform Europa Liberă, Nelu Ciobanu cumulează salariul de secretar de stat cu pensia specială, venitul acestuia fiind de 42.000 de lei net pe lună. Asta înseamnă pensia specială de procuror cu grad de general în rezervă, plus salariul de demnitar, adică 8.400 de euro din bani publici.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related