MONITORUL DE BOTOȘANI | Primar condamnat pentru corupție rămâne în funcție și cu pedeapsa amânată. Motivarea judecătorilor

Data:

Primar condamnat pentru corupție rămâne în funcție și cu pedeapsa amânată. Tribunalul Botoșani a redactat hotărârea prin care primarul Cosmin Andrei a fost condamnat în dosarul intentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Motivarea explică de ce un primar condamnat pentru corupție rămâne în funcție, cu pedeapsa amânată. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a fost condamnat la un an de închisoare pentru fapte asimilate corupției, dar scapă de orice consecință reală.

Tribunalul Botoșani a decis, pe 29 aprilie 2025, că pedeapsa nu va fi aplicată imediat, ci amânată, invocând o serie de argumente care au stârnit controverse și ridicat semne de întrebare cu privire la coerența și fermitatea justiției în fața unor infracțiuni săvârșite de aleși locali.

A furnizat unei candidate subiectele unui concurs

Cosmin Andrei a fost trimis în judecată de DNA pentru că, în calitate de primar, i-a furnizat unei candidate apropiate subiectele unui concurs organizat de Primăria Botoșani pentru ocuparea unui post de consilier superior în cadrul Direcției de Impozite și Taxe Locale. Candidata a promovat concursul, a fost angajată, iar fapta a fost catalogată de instanță drept „de o gravitate deosebită”.

Citește și: Cum motivează judecătorul Vasile Alexandru de la CA Ploiești anularea deciziei CCR privind turul 2

Potrivit rechizitoriului DNA, în 25 august 2021, Cosmin Andrei i-a oferit candidatei „în mod direct, informații nedestinate publicității, constând în variantele cu subiectele pentru proba scrisă, precum și extrasele din legi, reprezentând răspunsurile aferente subiectelor”.

Informațiile fuseseră primite de edil de la un membru al comisiei de concurs, director adjunct în cadrul Direcției de Taxe, care i le-a transmis la cerere. A doua zi, pe 26 august 2021, a avut loc concursul. Candidata a trecut proba scrisă și interviul și a fost angajată în cadrul instituției. Scopul era clar – obținerea unui folos necuvenit pentru altă persoană, fapt ce s-a și produs.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Citește și: O judecătoare care nu a fost pe placul CSM a câștigat în instanță dreptul de a promova educația juridică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related