Munca de acasă pune la încercare piața de birouri din Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Munca de acasă pune la încercare piața de birouri din Iași. Influențate de modificările din mediul de lucru, închirierile au trecut printr-o schimbare radicală în ultimii ani. Înainte de pandemie, cererea era dominată de spații mari, destinate în principal companiilor din sectorul IT.

Însă, odată cu declanșarea pandemiei, multe firme au fost nevoite să se adapteze la munca hibridă, ceea ce a condus la o scădere a cererii pentru birouri mari și la o preferință pentru spații mai mici, ideale pentru întâlniri periodice.

Această schimbare de paradigmă este resimțită de proprietari, care au început să ofere condiții mai flexibile și avantaje în negocierea chiriei. Totuși, există companii care s-au mutat chiar anul acesta în sedii mai mari. În prezent, cel puțin în Iași, nu doar firmele de IT își desfășoară activitatea în aceste clădiri, ci și companii din diverse domenii precum consultanță financiară, inginerie și sectorul medical.

Citește și: Alegeri legislative în Austria. Extrema dreaptă a câștigat pentru prima oară alegerile parlamentare cu un scor istoric

„Ziarul de Iași” a luat pulsul pieței de birouri de la proprietari și companii, pentru a înțelege modul în care s-au adaptat la evoluțiile recente.

Companiile caută spații mai mici

Marius Șandru deține în Iași clădirea de birouri Șandru Office Building, situată pe Șoseaua Națională, cu o suprafață de 5.000 mp, precum și o clădire mai mică, de 1.800 mp, pe strada Luca Arbore, în spate la Sedcom Libris.

Clădirea Șandru Office este în prezent ocupată în proporție de 60%, în timp ce pentru clădirea de pe strada Luca Arbore, renovată în 2022, omul de afaceri încă analizează spre ce direcție o va orienta pentru utilizare. Este o construcție care a găzduit anterior activități de producție, cu o suprafață de aproximativ 1.800 mp.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

Marius Șandru observă o schimbare în preferințele companiilor, care acum caută spații mai mici pentru a se adapta la sistemul de muncă hibrid, comparativ cu perioada anterioară, când aveau nevoie de mai mult spațiu per angajat. El remarcă și o mare incertitudine în sectorul IT, iar din discuțiile cu chiriașii actuali și cei potențiali deduce că unele companii reduc cheltuielile și fac restructurări. De asemenea, se discută despre impactul inteligenței artificiale, dar omul de afaceri spune că efectele rămân greu de estimat în acest moment.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului Slatina pentru organizarea „Zilelor Recoltei” | Reporter24

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului, Bulevardul...

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Cum acționează infractorii | Átlátszó Erdély

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Acest articol...

Breaza sau „Davosul României”, orașul cu cel mai ozonat aer din Europa de Est | Știri Actuale

Breaza sau „Davosul României”, orașul cu cel mai ozonat...

Schema Nordis și țepele imobiliare. Ce spun specialiștii ieșeni | Ziarul de Iași

Schema Nordis și țepele imobiliare. Ce spun specialiștii ieșeni...