Noul ambasador în Columbia, Panama și Republica Dominicană este un focșănean

Data:

În ședința Comisiilor reunite de politică externă și comunitățile de români din afara granițelor țării ale Senatului și Camerei Deputaților au fost audiate, în luna iunie, persoanele propuse de Ministerul Afacerilor Externe pentru a fi numite în funcții de ambasador. Printre cei audiați s-a numărat și focșăneanul Manuel Pleșa, propus pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Columbia, Republica Panama și Republica Dominicană. Propunerea a fost avizată de parlamentari.

Citește și Medicul Mircea Beuran, achitat definitiv. A venit cu 21 declarații ale colegilor medici că nu se dau bani pentru posturi în spital

Manuel Pleșa a fost sportiv de performanță, om de afaceri și membru PNL Vrancea. A intrat în diplomație în anul 2007, în calitate de consilier economic al României la Izmir, în Turcia. De atunci, a îndeplinit mai multe funcții, atât în diplomație cât și Parlamentul României și în Administrația Prezidențială.

„Ocupă, din 2017, funcţia de consul general în cadrul Consulatului General al României la Barcelona, Regatul Spaniei. Anterior, în perioada 2016 – 2017 a ocupat funcţia de consilier în cadrul Cancelariei Preşedintelui României, iar în intervalul 2014 – 2016 a fost consilier parlamentar în Camera Deputaţilor, Parlamentul României.

În perioada 2012 – 2014 a fost consul general în cadrul Consulatului General al României în Sevilla, iar anterior a mai fost consilier economic în cadrul Ambasadei României la Ankara (2011-2012), Consulatului General al României la Sevilla (2008-2011), respectiv al Consulatului General al României la Izmir (2007-2008).

În anul 2012 a exercitat funcţia de director în cadrul Departamentului de Comerţ Exterior, Ministerul Economiei şi Comerţului”, se menționează în prezentarea făcută de Ministerul Afacerilor Externe.

Urmează ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretul de numire a lui Manuel Pleșa în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Columbia, Republica Panama și Republica Dominicană, titrează Vrancea24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul ilegal din Ucraina | Aktual24

Noi sancțiuni ale SUA pentru companiile care susțin războiul...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...