Noul plan de măsuri fiscale al coaliției: „E un adevărat măcel fiscal”

Data:

Guvernul pregătește un adevărat măcel fiscal prin noile măsuri anunțate recent de liderii coaliției, spune la RFI analistul financiar Adrian Negrescu. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au scris pe Facebook că au ajuns la un acord pentru reducerea ”la maximum posibil” a cheltuielilor statului.

Liderii coaliției susțin că planul de măsuri fiscale va aduce economii de șase miliarde de lei, la care se adaugă alte șase miliarde din ”asigurarea de noi venituri”, printre care eliminarea unor facilități fiscale, creșterea unor accize și o colectare mai bună la buget.

Numărul de secretari de stat ar urma să fie redus cu cel puțin 20%, numărul de funcții de conducere ar urma să scadă de la 12% la opt procente din totalul angajaților, unele instituții vor fi comasate, iar tichete de vacanță ar urma să primească doar bugetarii cu venituri sub 10.000 de lei brut pe lună.

Citește și: Draft de ordonanță privind noile măsuri fiscale de acoperit găurile bugetare: Impozit de 3% pentru microîntreprinderi cu venituri de peste 300.000 de lei. Ce se întâmplă cu scutirea pentru IT-iști

În opinia sa, ”sunt măsuri de disperare fiscală, pentru că nu au nici o justificare economică în momentul de față, au doar rolul de a aduna mai mulți bani la buget, rapid, acum și fără nici un fel de predictibilitate, să le dai oamenilor de afaceri un răgaz de șase luni, așa cum spune Codul Fiscal, pentru a-și așeza afacerile, în așa fel încât să poată plăti aceste taxe. Mă aștept ca ritmul de neîncasare a statului din taxe și impozite să crească în perioada următoare, altfel spus economia subterană, evaziunea fiscală, să atingă noi culmi în România”.

Continuare în RFI Romania!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...

Al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner a fost adus în ţară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii...