Nuba Chalet din Poiana Brașov, unde petrec Grindeanu și Vicol, are autorizație de „WC”(Aktual24)

Data:

Nuba Chalet din Poiana Brașov funcționează ilegal, anunță presa din Brașov. Construcția a primit inițial autorizație pentru „garaje și grup sanitar”, după care s-a tranformat brusc în restaurant.

În restaurantul exclusivist vin acum să petreacă starlete și politicieni din București, printre care ministrul PSD Sorin Grindeanu și șefa Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, Laura Vicol (PSD).

Terenul unde funcționează Nuba Chalet, club deținut de ISN Entertainment, aparține grupului de firme „Ana” (George Copos), conform înscrisurilor din Cartea Funciară.

Pentru construcția de acum, Primăria Brașov a emis în urmă cu patru ani Autorizația de Construire 666/11.07.2000, pentru „construire sediu zonal și organizare de șantier”, construcție formată din garaje, atelier de întreținere cu magazie și o camera cu vestiar și grup sanitar.

Citește și: Greva foamei: Zece consilieri de probațiune ieșeni protestează după ce au rămas fără majorarea salarială aprobată anul trecut

Cum funcționează Nuba Chalet din Poiana Brașov

Conform procedurilor legale, clădirea nu a fost finalizată, nefiind înscrisă în Cartea Funciară.

„Numai că respectiva clădire edificată cu scopul de a depozita utilajele necesare întreținerii pârtiilor de schi până în vara anului 2022, din iarna aceluiași an, s-a transformat într-un restaurant de fițe. Fără parcurgerea niciunei formalități legale de autorizare!”, subliniază publicația.

Conform hărților silvice (unde figurează pădurile Statului Român), parte din terenul aflat în folosință ISM Entertainment SRL (clubul/restaurantul) este inclus în fondul forestier național.

În cei aproximativ doi ani de funcționare, la Nuba Chalet din Poiana Brașov activitatea s-a desfășurat fără să existe nici la această oră Autorizare de Construire.

Motiv pentru care, conform legisatie în vigoare, clădirea ar trebui desființată, conform celor stipulate în Art. 1 din OUG 41/2010, aprobată prin Legea 3/2011.

Citește și: Zilele filmului „Memoria Holocaustului”. Să ne amintim de unul dintre cele mai întunecate episoade din istoria Europei și a României!

Grindeanu și Vicol, clienți de seamă

De 1 decembrie 2023, Sorin Grindeanu și Laura Vicol au petrecut Ziua Națională la Nuba Chalet din Poiana Brașov, au aflat jurnaliștii de la G4media.

Pentru a ajunge la Brașov, Laura Vicol a călătorit atât la dus, cât și la întors cu un tren închiriat din București, de la Căile Ferate Române, de către ISN Entertainment SRL, societatea care deține clubul Nuba Chalet.

„Atât la dus, cât și la întors am călătorit cu trenul (este de notorietate că ne place) însoțită de familia mea (…). Bucuria vacanței alături de copii ține de viața privată”, a declarat Laura Vicol.

Articolul integral, în Aktual24

Reacția Nuba Chalet din Poiana Brașov: „Eliminați articolul”

Reprezentanții firmei care dețin Nuba Chalet din Poiana Brașov, ne-a trimis următoarea notificare:

Subscrisa ISN ENTERTAINMENT S.R.L vă solicităm să eliminați articolul intitulat „Nuba Chalet din Poiana Brașov, unde petrec Grindeanu și Vicol, are autorizație de WC”, de pe publicația dumneavoastră on-line, întrucât acesta prezintă informații nereale de natură să dezinformeze opinia publică, și care ne prejudiciază, articolul fiind contrar principiilor constituționale exprimate în art. 30 „Libertatea de exprimare” și art. 31 „Dreptul la informație” din Constituția României.

Materialul realizat de către publicaţia dumneavoastră online la data de 23.01.2024 prezintă afirmaţii neconforme adevărului, cuprinse în conținutul articolului, referitoare la inexistența autorizației de construire cu privire la spațiul unde își desfășoară activitatea restaurantul „Nuba Chalet”- punct de lucru al subscrisei ISN Entertainment SRL, precum și cu privire la faptul că parte din terenul dat în folosința subscrisei este inclus în fondul forestier național.

Menționăm faptul că imobilele preluate în folosință de la societatea ANA HOTELS S.R.L. sunt înscrise în Cartea Funciară, iar clădirea în care funcționează restaurantul deține autorizație de construire, lucrările de reamenajare efectuate încadrându-se în dispozițiile legii nr. 50/1991 privind autorizarea în construcții.

Redacția nu a solicitat niciun punct de vedere asupra acestui subiect înaintea publicării acestor informații, consecința directă fiind dezinformarea opiniei publice și prejudicierea directă a societății noastre.

Dreptul de libertate de exprimare în virtutea căruia publicați articole de presă nu poate prejudicia dreptul la propria imagine a subscrisei. Prin informațiile transmise și neverificate înainte de publicare încălcați art. 31 alin. 4 din Constituție, care dispune că „Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.”

În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm eliminarea din spațiul public, cât și informațiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendențioase, nedocumentate și de natură a induce în eroare cititorii.

Tot ce trebuie să știi despre autorizațiile de construire aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
5 COMENTARII
  1. Schimbati cu cine?
    Vorba lui Tanase
    ” Pleaca-i nostri, vin ai nostri
    Noi aicea, tot ca prostii.”
    Sa recapitulam numai trecutul apropiat. Am svut PNL+ USR. N-a mers. PNL a ales, spre folosul tarii, bineinteles sa se alieze cu „Ciuma rosie cum i-au zis chiar ei si nu numai ei si azi avem PNL+ PSD.
    Urmeaza noi alegeri. Puneti-va centurile, decolam spre un viitor luminos. PSD+ AUR.

  2. Urat mai e si figuristul ala si avocata aia plimbareata. Oare ce fac ei de banii pe care i iau de la noi ca n am auzit de ceva bun pentru popor din partea lor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related