O dronă militară rusească a căzut în Insula Mare a Brăilei, la 8 km de Brăila

Data:

O dronă militară rusească a căzut în Insula Mare a Brăilei, în apropiera fermei Filipoiu, la aproximativ 8 km de orașul Brăila.

DEBRAILA.ro a publicat primele imagini cu craterul și fragmentele de dronă (aici și aici).

Vineri, la primele ore ale dimineții, un elicopter al Armatei a aterizat pe terenul agricol – zona fiind aterior izolată de polițiști și jandarmi, iar specialiști de la Ministerul Apărării Naționale și Serviciul Român de Informații au periat câmpul și au examinat craterul și resturile de dronă.

După mai bine de patru ore, craterul a fost acoperit cu pământ – cu ajutorul unui buldoexcavator, fragmentele din dronă a fost ridicate, iar operațiunea s-a încheiat.

În mod oficial, până la acest moment, Ministerul Apărării a confirmat doar faptul că „au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă)”.

Citește și: După 20 de ani de NATO, ce (mai) riscă România?

O dronă militară rusească a făcut un crater

Oricum, prăbușirea dronei militare constituie, fără niciun dubiu, incidentul cu cea mai mare pătrundere în teritoriul României de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, în februarie 2022. Până acum, drone au căzut doar în apropiere de granița româno-ucraineană.

La momentul în care operațiunea de cercetare se apropia de final, DEBRAILA.ro a publicat în exclusivitate imagini cu fragmentele de dronă, care, în regim de breaking news, au fost preluate de toate televiziunile și publicațiile de știri din România.

Pe unul dintre fragmente era scris un mesaj în alfabetul chirilic.

Articolul integral în De Brăila!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: captură video debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...