O parte dintre cei implicați în Dosarul „10 august” ar putea scăpa definitiv de acuzații, prin prescriere

Data:

Procurorul militar care a fost în Piața Victorei în ziua de 10 august și cel care a început investigațiile a dat un interviu în exclusivitate jurnalistei Euronews Maria Moiș.

Bogdan Pîrlog face acuzații grave la 4 ani de la demonstrații: ancheta a fost atât de mult tărăgănată, încât o parte din fapte se prescriu anul viitor. O parte dintre cei implicați ar putea scăpa definitiv de acuzații. În plus, spune acesta, unele probe au fost compromise.

„Acum raportat la tot nu ma gandesc ca mai exista activitati de ascundere a adevarului. Întrucat în mod obiectiv descoperirea adevarului a fost mult ingreunata de trecerea timpului si de disparitia unor mijloace de proba.

Faptele s-ar prescrie va spun ca ani cele care sunt falsuri sau purtări abuzive dar care nu au avut ca urmare ingrijiri medicale pedeapsă ar fi pana in 5 ani daca nu opereaza intreruperea prescriptiei se prescriu in 5 ani, asta inseamna 2023. Celelalte fapte abuzul in serviciu purtari abuzive cu ingrijiri medicale inseamna in 8 ani. Sincer, rușine, nu că îmi reproșez eu mie ceva sau unora dintre colegi ci ca și sistem. La 30 de ani de la Revoluție am arătat că suntem în continuare incapabili să gestionăm o cauză care presupune desfășurarea unor investigații de amploare într un anume context public emoțional și în continuare părem extrem de fragili ca sistem judiciar în asemenea situații.”, a declarat pentru Euronews, Bogdan Pîrlog, prim-procuror adjunct al Parchetului Militar.

Citește articolul integral pe Euronews.ro

Citește și: ​4 ani de la mitingul diasporei din Piața Victoriei, reprimat violent de Jandarmerie. Dosarul 10 august, nerezolvat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vârsta de pensionare nu va crește, dacă este legată de speranța de viață. Declarație surprinzătoare a ministrului Muncii

Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață. Este o declarație surprinzătoare a ministrului Muncii, în redacția Alba24.

Lavrov la OSCE: „Îmi este indiferent”. Cum s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată

Disprețuitor la adresa organizațiilor internaționale și a Vestului, Serghei Lavrov s-a străduit să demonstreze că Rusia nu este izolată. A avut succes demersul său? Alexandra von Nahmen relatează pentru DW de la Skopje.

Aktual24 | Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele de animale

Sute de fermieri olandezi își închid voluntar fermele. UE a aprobat o schema de 1,5 miliarde de euro pentru a cumpăra ferme olandeze și a reduce emisiile de azot, relateaza Euronews.