O primărie cere bani pentru cartea de identitate peste tariful național

Data:

O primărie cere pentru cartea de identitate bani peste tariful național. Probabil cazul este unic în România: autoritățile din comună doljeană au majorat la finele anului trecut și taxa fixă stabilită de guvern pentru acest document.

Pe 20 decembrie 2023, Consiliul Local Coșoveni a votat, la propunerea primarului, creșterea mai multor taxe pentru anul 2024, inclusiv taxa fixă stabilită la nivel național pentru eliberarea buletinului. În urma adoptării proiectului, valoarea ei a crescut de la cei 7 lei, la 8 lei, fiind indexată cu rata inflației, de 13,8%.

Deși au fost propuneri de menținere a cuantumului taxelor la valorile din 2023, reprezentanții Primăriei Coșoveni au comunicat răspicat că toate majorările sunt obligatorii.

Așa că proiectul pentru aprobarea taxelor și impozitelor locale a trecut în forma avansată de inițiator, adică primarul Virgil Grigore, inclusiv cu taxa de buletin mai scumpă, și cu viza de legalitate a secretarului comunei.

Citește și: Un judecător din CSM anunță că nu votează delegările discreționare pe funcții de conducere cerute de șefii de instanțe

O primărie cere bani pentru cartea de identitate peste tariful național

În ciuda deciziei aiuritoare, edilul nu a mai convocat Consiliul local pentru modificarea hotărârii. Abia pe 8 ianuarie 2024 reprezentanții Primăriei Coșoveni au revenit asupra ei, cerând aleșilor locali să aprobe modificarea punctului privind taxa de eliberare a cărții de identitate și revenirea la suma de 7 lei stabilită la nivel național.

Citește și: Votul profesorilor, mai toxic decât al blamaților „alegători PSD”

În referatul de aprobare întocmit de angajații primăriei pentru modificarea HCL-ului, s-a motivat că a fost (trageți aer în piept) o „eroare materială produsă de rotunjirea automată prin majorare după aplicarea formulelor de calcul specifice în programul informatic Microsoft Excel, în sensul că fracțiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mari”.

Cu alte cuvinte, cei de la primărie s-au disculpat dând vina pe ”programul informatic Microsoft Excel”, care le-ar fi generat scumpirea.

Continuarea în Stiricraiova.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...