Omul primarului Chirica a făcut investiții imobiliare de 2 milioane de euro în 4 ani | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Omul primarului Chirica a făcut investiții imobiliare de 2 milioane de euro în 4 ani. Alex Costea a achiziționat în Piața Unirii din Iași nu mai puțin de 12 apartamente într-un timp scurt.

Patronul cafenelei de la kilometrul 0 al Iașului, Alexandru Costea, cumpără Piața Unirii bucată cu bucată. Deasupra localului a luat șase apartamente, un altul la un bloc vecin, spre Hotel Unirea, iar încă unul în diagonală cu Cafeneaua.

Alte patru locuințe, Costea le-a achiziționat în blocul din stația de tramvai Piața Unirii. În total, în acel areal, Costea deține acum 12 apartamente.

O cafenea profitabilă. Achiziții record în 4 ani

La acestea se mai adaugă alte imobile: peste 3 hectare de teren în comuna Victoria, la drumul european ce duce în vama Sculeni, alte apartamente în Centru, dar și două spații comerciale, cu un total de 424 mp pe strada Gării, luate de la Universitatea Apollonia a lui Vasile Burlui.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

În total, cumpărăturile lui Costea au costat 1,7 milioane de euro, valoarea actuală de piață fiind de peste 2 milioane de euro. Exceptând un apartament luat în 2016, restul achizițiilor au fost făcute în ultimii patru ani.

Motorul acestor investiții este Cafeneaua Piața Unirii, o adevărată lovitură financiară, o afacere din 2009 care s-a dezvoltat sub cupola primarului Mihai Chirica fără de care n-ar fi existat.

Mărturia este șocantă, REPORTER DE IAȘI a decis să protejeze identitatea celui care a făcut dezvăluirea. În demisolul cafenelei, în 2009, s-a săpat mai bine de jumătate de metru.

Structura de rezistență a clădirii a fost pusă în pericol

Ilegal, punând în pericol structura de rezistență a clădirii. Nu poți scobi în pântecul unui bloc fără a-i afecta stabilitatea.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

„Demisolul avea 1,7 metri, nu putea fi amenajat. Așa că au săpat până au ajuns la 2,5 metri”, a explicat sursa.

La momentul respectiv, specialiști în construcții au afirmat că o astfel de lucrare echivala cu o condamnare la pușcărie. Nu s-a ținut cont de părerea experților, amenajarea s-a realizat.

Principalul acționar de la Cafenea, Alexe Costea spune că „lucrările care au avut nevoie de autorizație au fost autorizate”.

El afirmă că diferența de înălțime a fost câștigată din vidanjarea subsolului inundat: „Am evacuat apele menajere, am schimbat conductele și am igienizat locul. După aceste operațiuni, înălțimea spațiului a fost suficientă”.

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...