Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România. Cinci spectacole în cinci oraşe diferite

Data:

spot_img

Festivalul de operă în aer liber Opera Nights 2024 va avea loc în perioada 17 – 21 iulie în cinci oraşe din judeţul Hunedoara, manifestarea culturală fiind organizată de Consiliul Judeţean Hunedoara, prin Centrul de Cultură şi Artă, cu participarea extraordinară a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Apreciat ca fiind cel mai mare festival de operă în aer liber din România, ”Opera Nights” a ajuns la ediţia a X-a şi va prilejui publicului întâlniri cu mari capodopere ale genului, dar şi cu un spectacol de opera-rock.

Citește și: Șeful ANAF Giurgiu, „agățat” de DNA în dosarul firmelor cu datorii și radiate contra unor șpăgi STENOGRAME

„Ediţia aniversară debutează în 17 iulie, în municipiul Brad, cu spectacolul ‘La Traviata’ de Giuseppe Verdi, care beneficiază de o distribuţie de excepţie. În rolurile principale sunt soprana Diana Ţugui, de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, şi tenorul Mihai Irimia, de la Opera din Braşov. Reprezentaţia va avea loc în Piaţa Aurului”, au informat organizatorii, potrivit Agerpres.

Festivalul continuă în 18 iulie cu reprezentaţia „My Fair Lady”, de Frederick Loewe, spectacolul fiind programat la Orăştie, în Piaţa Victoriei.

A treia reprezentaţie din cadrul ”Opera Nights” 2024 va avea loc vineri, 19 iulie, în incinta Exploatării Culturale Petrila – fosta Exploatare Minieră Petrila, unde publicul este invitat la spectacolul de sunet şi lumina „Rock’n’Opera”.

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda celei de-a patra reprezentaţii din cadrul Festivalului de operă în aer liber, sâmbătă, 20 iulie.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

„Pe scena amplasată la Castel, vă invităm la opera în trei acte ‘Madama Butterfly’ de Giacomo Puccini. Din distribuţie fac parte soprana japoneză Akiko Hayakawa, în rolul lui Cio Cio San, mezzosoprana Asineta Răducan, de la Opera din Braşov, în rolul Suzuki, şi tenorul Răzvan Săraru, în rolul lui Pinkerton”, anunţă organizatorii.

Festivalul de operă în aer liber ”Opera Nights”, ediţia a X-a, se va încheia la Deva, în seara zilei de 21 iulie, publicul fiind invitat să urmărească opera „Carmen”, de Georges Bizet. Reprezentaţia va avea loc pe o scenă amplasată în curtea interioară a Consiliului Judeţean Hunedoara.

Toate spectacolele vor începe la ora 21,00, iar accesul publicului este liber.

În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele se vor desfăşura în spaţii închise, menţionate pe afişul festivalului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Opera Nights / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mesajul Anei Blandiana după primirea prestigiosului premiu Prințesa de Asturia

Ana Blandiana a reacționat, într-o postare pe Facebook, după...

Ana Blandiana, onorată cu Premiul Prințesa de Asturia pentru Litere 2024, la ceremonia regală din Oviedo

Ana Blandiana a primit prestigiosul Premiu Prințesa de Asturia...

Bucureștiul găzduiește Festivalul Filmului Evreiesc | Puterea a Cincea

Bucureștiul găzduiește o nouă ediție a Festivalului Filmului Evreiesc,...