Orban a cedat: Liderii UE deblochează pachetul de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina

Data:

Orban a cedat: Liderii UE deblochează pachetul de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat după aprobat un pachet uriaș de ajutor financiar pentru țara sa, potrivit Sky News.

El a salutat decizia „unanimă” și a declarat că aceasta va „consolida stabilitatea economică și financiară pe termen lung, care nu este mai puțin importantă decât asistența militară și presiunea sancțiunilor asupra Rusiei”.

Toți cei 27 de lideri europeni au convenit asupra unui pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, relatează BBC.

„Avem un acord”, a scris Michel pe X, fost Twitter.

El a spus că acordul „asigură o finanțare constantă, pe termen lung și previzibilă pentru Ucraina”.

Orban a cedat la presiuni

Premierul ungar Viktor Orban a cedat în cele din urmă la presiuni după o serie de întâlniri aseară și în această dimineață cu prim-miniștrii italian, francez și german, notează The Guardian.

Citește și: De ce s-a scumpit pâinea. Din lanul de grâu până la raft în supermarket, preţurile cresc de 10 ori – PRESShub

Aceștia au convenit asupra a două compromisuri – va exista o revizuire a cheltuielilor de către Comisia Europeană peste doi ani. Dar va exista și un vot în acest sens.

A existat, de asemenea, o măsură suplimentară privind mecanismul de condiționalitate privind statul de drept, a declarat purtătorul de cuvânt.

După ce s-a ajuns la un acord, președintele Consiliului European s-a consultat rapid cu ceilalți lideri europeni și aceștia au fost de acord „rapid”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: Minoră agresată sexual și tâlhărită de un bărbat de 35 ani. Individul a fost reținut

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a mulțumit liderilor UE pentru „sprijinul lor de neclintit” după aprobarea unui pachet de finanțare de mai multe miliarde de euro pentru Kiev.

El a declarat că membrii UE „și-au arătat solidaritatea și unitatea” față de poporul ucrainean.

Articolul integral, pe G4Media

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

SURSA FOTO: Facebook / Guvernul Ungariei

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...