Dosarul de kompromat în cazul jurnalistei Emilia Şercan clasat abrupt de Parchet

Data:

Dosarul de kompromat în cazul jurnalistei Emilia Şercan clasat abrupt de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (PCAB). Cazul o viza pe jurnalista Emilia Şercan. Kompromatul a avut loc anul trecut, la scurt timp după ce Şercan a scris că teza de doctorat a premierului de atunci, Nicolae Ciucă, e plagiată.

Decizia de soluţionare rapidă a dosarului aparţine Parchetului General, care a transmis la PCAB o notă de îndrumare şi control prin care a cerut să fie luate „măsuri de impulsionare a soluţionării cauzei până la finalul lunii octombrie 2023”, scrie PRESSone.

În legătură cu scurgerea unei probe din Poliţia Română – publicată pe site-ul infractorului Cristian Rizea la 40 de minute după ce jurnalista Emilia Şercan a părăsit secţia de poliţie, dar şi cu operaţiunea de muşamalizare a scurgerii şi cu publicarea repetată a unor fotografii private, magistratul nu a găsit probleme infracționale.

Procuroarea Nicoleta Rotaru de la PCAB a decis că următoarele 7 infracţiuni nu există:

Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice din Poliţia Română (prin publicarea la data de 17 februarie 2022 a unei probe predate Poliţiei pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deţinut de infractorul Cristian Rizea) – „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Violarea vieţii private (prin publicarea la data de 17 februarie 2022 a fotografiilor pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deţinut de infractorul Cristian Rizea, distribuite ulterior pe alte 78 de site-uri) – „fapta nu e prevăzută de legea penală”

Violarea vieţii private (prin republicarea fotografiilor la data de 20 iunie 2022 pe site-urile realitateadinmoldova[.]net, parte a grupului media Realitatea Plus, şi realitateadinmoldova[.]md, distribuite ulterior pe alte 45 de site-uri) – „fapta nu există”

Abuz în serviciu (referitor la gestionarea de către Poliţia Română a probei publicate pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deţinut de infractorul Cristian Rizea) – „fapta nu există”

Citește și Şeful AUR, George Simion, sare în apărarea Elenei Lasconi 

Pentru alte două infracțiuni, procuroarea Nicoleta Rotaru a decis următoarele:

  • pentru acces ilegal la un sistem informatic, adică pentru furtul unui număr de 5 fotografii personale, „a intervenit prescripția răspunderii penale”;
  • pentru violarea vieții private prin publicarea celor 5 fotografii personale pe 31 de site-uri pentru adulți, a fost dispusă „disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor”.

Decizia de închidere a acestui dosar vine la 22 de zile după ce Parchetul Sectorului 4 a renunțat la urmărirea penală într-un alt caz, cel de amenințare împotriva mea, pe motiv că continuarea cercetărilor „nu prezintă interes public” – deși ordonanța consemnează faptul că amenințarea era în mod explicit legată de investigația privind plagiatul premierului Nicolae Ciucă. 

Mai multe puteți citi în PRESSone.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...