Părintele Calistrat, un trecut violent: a omorât un cal și a lovit femei la biserică

Data:

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este personajul principal într-un scandal care a avut loc în curtea lăcașului de cult miercuri seara. Conform unor imagini care au apărut în spațiul public, acesta apare lovind în dreptul umărului drept/al capului, o femeie, care se prăbușește ulterior pe jos, în timp ce mai multe enoriași care au asistat la eveniment strigă la părinte să nu o mai lovească.

Scena s-a petrecut chiar la finalul slujbei de Sfântul Maslu, iar femeia agresată, alături de sora ei, nu au lăsat lucrurile așa. Au fost la spital unde au fost consultate de medici și au sunat la 112 unde au reclamat că au fost agresate.

Citește și: Preot celebru, după un scandal cu o enoriașă: Vii tu, o măciucă nemăritată, să faci teatru

Patriarhia Română îl cataloghează ca o persoană violentă

Acestea nu sunt primele probleme pe care le-a avut preotul. În 1999, el a fost decăzut din treaptă după ce nu a ascultat de stareții la trei mănăstiri unde a slujit și de unde a plecat mereu cu scandal.

Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat.

Continuarea, în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU
  1. Perpetuati o minciuna! Asta nu-i jurnalism, ce faceti. Unde-i impartialitatea, unde-i opinia celui despre care-l numiti agresor, unde-s declaratiile medicilor cu privire la gradul de vatamare a ,,victimelor”, unde’s toate astea?! Pentru ca parerea ta nu are valoare de articol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...