Pensionara care deţine Parcul IOR vrea o taxă lunară de la Primăria Sector 2

Data:

Pensionara care deţine Parcul IOR vrea o taxă lunară de la Primăria Sector 2, la puţin timp după ce o suprafaţă de 4.000 mp a ars complet, relatează Fanatik.

Proprietara terenului este pensionara Maria Cocoru, un nume deja cunoscut în zona imobiliară a capitalei, pentru că a dobândit sute de hectare de teren, după ce moştenitorii de drept ai acestora, urmaşi ai unor familii nobile, i-au cedat drepturile litigioase.

Despre Maria Cocoru, Robert Negoiţă spunea recent că ”în spatele unei doamne în vârstă de vreo 80 şi ceva de ani, 90 de ani, stau proprietari fără chip”, făcând referire la rechinii imobiliari şi chiar la unii funcţionari pe care edilul îi acuză că au favorizat sau chiar influenţat procesul de retrocedare.

Citește și Parlamentul European condamnă atacul Hamas asupra Israel și solicită o pauză umanitară

Recent, octogenara a înaintat o nouă acţiune în justiţie, împotriva SUAT Sector 3, reprezentat de primarul Robert Negoiţă, prin care cere despăgubiri pentru că nu se poate folosi de terenul respectiv.

Terenul a fost transformat în parc

Acţiunea a fost deschisă la Curtea de Apel Bucureşti şi reprezintă apelul la o decizie anterioară a tribunalului, prin care a fost respinsă cererea Mariei Cocoru, pe motiv că este formulată împotrivă unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă.

Potrivit informaţiilor obţinute de FANATIK din dosar, solicitarea pensionarei se referă la o parcelă de 10.235 mp, restituită prin Dispoziţia Primarului General al municipiului Bucureşti nr 4333/18.05.2005, despre care proprietara susţine că a fost ocupată fără drept de Primăria Sectorului 3, încă de la retrocedarea acesteia.

Femeia susţine că autorităţile locale au transformat în parc terenul care îi aparţine.

Drept urmare, octogenara a solicitat obligarea Primăriei Sectorului 3 la plata contravalorii lipsei de folosinţă, după cum urmează: 72.000 de euro pentru intervalul mai 2019 – mai 2022 şi 2.000 de euro pe lună, începând cu iunie 2022.

Articolul integral poate fi citit aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...