Peste 100 de copii din Ucraina încep școala la Iași

Data:

Creşte considerabil numărul copiilor din Ucraina care au ales să înveţe în şcolile din Iaşi în contextul continuării conflictului armat provocat de Rusia.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean din Iaşi sunt 125 de elevi ucraineni care s-au înscris ca audienţi în şcolile din municipiu în principal, iar 4 dintre ei, dacă vor prezenta documentele care să ateste nivelul de pregătire (foile matricole în principal) pot să înceapă anul ca elevi, cot la cot cu cei români.

Citește și: Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București, lăsată la mila cutremurelor

„La nivelul şcolilor din municipiu avem şi peste 200 de elevi care au venit în ultima perioadă împreună cu părinţii lor întorşi de la muncă în străinătate, pe care urmează să îi integrăm în şcolile ieşene.

Ei sunt distribuiţi în mai multe şcoli care îi pot absorbi, fiindcă trebuie să rămânem pe o reţea şcolară deja aprobată, nu putem constitui formaţiuni de studiu noi, şi atunci trebuie să îi distribuim pe aceşti elevi acolo unde există locuri în şcolile din Iaşi. Nu vor învăţa în clase destinate special elevilor ucraineni”, a explicat Luciana Antoci, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București, lăsată la mila cutremurelor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...