Peste 20 de milioane de euro fonduri europene, pentru un campus regional pentru învățământul dual la Timișoara

Data:

Proiectul Campusului Dual de interes regional a câștigat o finanțare în valoare de 20.825.000 euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta C15 – Educație. Scopul campusului este de a apropia oferta forței de muncă calificată de nevoile reale de pe piața forței de muncă. Elevii interesați să învețe o meserie vor fi formați aici, cu ajutorul firmelor și al mediului universitar.

„Este un mare câștig pentru dezvoltarea Timișoarei. Interesul nostru este să atragem și să păstrăm în oraș forță de muncă calificată. Viitorul campus dual va pregăti tineri în meserii care au o mare căutare pe piața forței de muncă, sporind atractivitatea Timișoarei în rândul mediului de business. Faptul că 31 de parteneri din toate domeniile ne-am pus la aceeași masă pentru a realiza acest proiect strategic pentru oraș arată potențialul uriaș pe care Timișoara îl are”, a spus primarul Dominic Fritz.

Citește și: OpenAI, pusă la treabă la Iaşi. O firmă foloseşte ChatGPT în mai multe departamente. Ce spun angajaţii despre noul “coleg” de muncă?

Finanțarea a fost accesată de Consorțiul Regional pentru Învățământ Dual Vest Timișoara, coordonat de Universitatea Politehnica Timișoara – lider de proiect – constituit special în acest scop și format din 31 de parteneri – Primăria Timișoara, Universitatea Politehnica Timișoara, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara, Inspectoratul Școlar, 7 licee, 16 companii și 3 asociații ale mediului de afaceri.

Continuare în Banatul Azi!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Oradea: dezvoltare economico-socială prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este...

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei au fost respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei nouă candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul de șpagă de la UMF...