Piedone, răsplătit după ce a scăpat de închisoare: 31.000 de lei/lună, salariu de primar

Data:

Revenirea la Primăria Sectorului 5 a lui Cristian Popescu Piedone este profitabilă: va primi un salariu lunar de 4.200 de euro, la care se adaugă un bonus lunar de încă 2.000 de euro, pentru că implementează proiecte cu fonduri europene, potrivit informațiilor PRESShub.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat din închisoare pe 22 iunie, după ce instanța supremă i-a anulat pedeapsa de 4 ani cu executare, pe care a primit-o pentru implicarea sa în dosarul Colectiv.

La doar o zi de la eliberare, Prefectura București a semnat ordinul prin care „a constatat lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de primar al Sectorului 5, al domnului Cristian Popescu Piedone”.

Pe 27 iunie, Cristian Popescu Piedone a revenit la Primăria Sectorului 5, după un an de absență, timp în care a stat în închisoare.

Citește și: Zece curat sau minciuna cu care creștem

31.000 de lei pe lună, salariul lui Piedone

„Începând cu data de 28.06.2023, domnul Popescu Cristian Victor Piedone – Primarul Sectorului 5, beneficiază de o indemnizație stabilită de lege de 20.700 de lei, corespunzătoare funcției de Primar al Primăriei Sectorului 5 și de o majorare de 50% din indemnizația lunară de bază (…) cuantumul majorării fiind de 10.350 de lei, acordat pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile sau prin Mecanismul de redresare și reziliență”, se arată într-o dispoziție a Primăriei Sectorului 5, ajunsă în posesia PRESShub.

Dispoziția prin care se stabilește salariul primarului Piedone este semnată chiar de către primarul Piedone.

Revenirea controversată a lui Piedone la Primăria Sectorului 5

Revenirea pe funcția de primar al Sectorului 5 a lui Cristian Popescu Piedone este contestată de un director din cadrul primăriei, care atrage atenția că ordinul semnat de prefectul Capitalei este nelegal.

Pe 22 iunie, la doar o zi după ce Piedone a fost eliberat din închisoare, subprefectul Diana – Anca Artene a semnat ordinul prin care „a constatat lipsa motivelor de fapt şi de drept care să justifice menţinerea încetării de drept a mandatului de primar al Sectorului 5, al domnului Cristian Popescu Piedone”.

Valerian Sălăvăstru, director angajat în cadrul Primăriei Sector 5 în perioada în care Piedone era la închisoare, a transmis instituției prefectului o serie de întrebări privind ordinul de repunere în funcție a primarului.

Astfel, Diana Anca Artene este înștiințată că există un ordin de prefect prin care primarul a fost eliberat din funcție după condamnare, ordin care nu a fost revocat până în acest moment.

Citește și: EXCLUSIV | Reînvestirea cu „cântec” a primarului Piedone de către o fostă angajată a acestuia

Mai există, arată Sălăvăstru, o hotărâre de consiuliu local, în vigoare, prin care Constantin Melnic este numit primar interimar al Sectorului 5. Sălăvăstru mai întreabă care este data de intrare a ordinului emis de prefect și dacă avea motivarea instanței în momentul în momentul în care a emis ordinul 440 din 22 iunie 2022.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...