Presa din Grecia: Thassos și Halkidiki se „îneacă” în turiști români

Data:

Hotelurile și pensiunile din Thassos și Halkidiki au deja rate de ocupare foarte mari pentru luna iulie, dar sunt mulți alți turiști care închiriază case de vacanță de pe Airbnb și alte platformele online, scrie Thess Economy.

Thassos „se îneacă” în turiști, traficul este foarte bun de la jumătatea lunii iunie, cu rate foarte bune de ocupare a hotelurilor, potrivit președintelui Uniunii Hotelerilor din insulă, Paris Paraschoudis.

S-a ajuns la un procent de ocupare de 90% în iulie, și se semnalează un număr mare de vizitatori prin Airbnb și alte platforme online de închiriere imobiliară.

„Cea mai mare parte a turiștilor străini din Thassos sunt români, urmați de alți turiști din balcani, dar și germani, britanici, polonezi, scandinavi, lituanieni, cehi și slovaci. În luna august sunt așteptați italienii, precum și mai mulți greci, care obișnuiesc să plece în vacanțe în luna respectivă”, scriu grecii.

În același timp, în Halkidiki, gradul de ocupare a unităților hoteliere pentru iulie depășește deja 80%, iar în august procentul urmează să fie și mai bun, în timp ce există deja rezervări mari și pentru septembrie.

Majoritatea turiștilor care aleg Halkidiki pentru vacanțe și se cazează în hoteluri sunt britanici, germani, olandezi, români, francezi și italieni, în timp ce sârbii, care, ca și în alte regiuni din nordul Greciei, sunt mai puțini în acest an, preferă în general să închirieze. apartamente. Halkidiki, însă, este „inundată” și în acest an de un număr mare de vizitatori care închiriază case de vacanță prin Airbnb și alte platforme online. (G4 MEDIA)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5 ani, arată un sondaj

Interesul pentru alegerile europene, mai mare decât acum 5...

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu 9 m distanță între ele

Iași: Copoul devine ghetou sub egida primarului: blocuri-turn cu...

Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe legea fugarilor

Din grijă pentru infractorii condamnați definitiv, șefa instanței supreme,...

Culmea eficienței în administrație: o centură ocolitoare pe care am așteptat-o 30 de ani a fost gata în 8 luni!

Culmea eficienței în administrație: centura ocolitoare a orașului Beclean a fost deschisă circulației rutiere de Ziua Națională a României, exact pe 1 decembrie 2023. Pe 29 noiembrie o comisie a stabilit că se poate da drumul la circulație, potrivit Săptămâna.online.