Presa maghiară: Ecstasy şi cannabis, găsite la Tusvanyos, unde a fost și Viktor Orban

Data:

Poliţiştii de la IPJ Harghita, împreună cu colegi de-ai lor de la DIICOT Mureş, au efectuat mai multe percheziţii corporale asupra câtorva persoane participante la aşa-zisa Şcoală de Vară „Tusvanyos”, desfăşurată zilele trecute la Balvanyos, în judeţul Covasna, la care „vedetă” a fost premierul ungur Viktor Orban.

Asupra a cinci dintre cei verificaţi s-au găsit droguri, în speţă pastile de ecstasy şi cannabis, a anunţat site-ul românesc de limbă maghiară Szekelyhon, citând surse din cadrul Poliţiei judeţului Harghita.

Potrivit surselor citate, unii dintre cei găsiţi cu droguri asupra lor au declarat că acestea sunt pentru uz personal, iar alţii că intenţionau să le vândă printre participanţii la manifestare.

Toţi cei cinci, locuitori ai judeţului Harghita, s-au ales cu dosare penale şi sunt cercetaţi în stare de libertate, sub control judiciar.

Citește și: Ce caută Viktor Orban în Transilvania și ce pot învăța românii de la el

Ştirea a fost preluată inclusiv de presa din Ungaria (spre exemplu, site-ul hvg.hu).

Şcoala de Vară „Tusvanyos” (desfăşurată iniţial la Balvanyos, mutată apoi la Băile Tuşnad, de aici numele) a plecat, iniţial, de la ideea unui dialog liber, neinstituţional, româno-maghiar, pe probleme comune, de actualitate.

La școala de vară au participat, pe lângă politicieni din Ungaria, chiar şi foştii preşedinţi ai României, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu.

Cu timpul, însă, îndeosebi în ultimii ani, de când UDMR a devenit un fel de secţie externă a FIDESZ, „Tusvanyos” s-a transformat într-o tribună de propagandă a ideilor separatiste, antieuropene, antioccidentale, mai nou proruse şi chiar rasiste ale prim-ministrului ungur Viktor Orban şi ale colaboratorilor săi apropiaţi.

Anul acesta, evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 31, a avut loc între 19 şi 24 iulie, în organizarea fundaţiei „Pro Minoritate” din Budapesta şi a unui ONG de la noi, Consiliul Tineretului Maghiar din Transilvania.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

Program de vară la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, poate fi...

România, în raportul Reporteri Fără Frontiere privind libertatea presei: Siguranța jurnaliștilor rămâne un motiv de îngrijorare

România, în raportul Reporteri Fără Frontiere privind libertatea presei....

Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un...