Primăria Alba Iulia învinsă în instanță de cazinoul lipit de biserică

Data:

Primăria Alba Iulia învinsă în instanță de cazinoul lipit de biserică. Sala de jocuri ”House of Games” a învins în instanță Primăria Alba Iulia. Este vorba despre cazinoul din centrul orașului, care se află lipită de o biserică.

Mai exact, primăria a emis o dispoziție prin care i-a obligat pe patroni să dea jos fațada luminoasă (neoanele) și folia neagră de pe geamurile sălii de jocuri.

Acțiunea în instanță câștigată de cazino este doar o parte a unui proces. Mai exact, patronii au obținut anularea dispoziției până când se va termina în instanță procesul principal deschis împotriva primăriei. O decizie a fost dată în 12 decembrie 2023, la Judecătoria Alba Iulia.

Cum s-a ajuns la proces: „House of games” și Casa Domnului

Deși Primăria se află foarte aproape de sala de jocuri, aceasta a intrat în atenția angajaților primăriei, doar după ce deputatul Todosiu s-a arătat indignat că sala este lipită de biserică.

La scurt timp situația a devenit virală, fiind comentată intens pe internet. Însă, nu ilegală, deorece nu este impusă o lege în acest sens. Mai ales nu există o lege care să interzică un cazino lână o biserică. Spațiul respectiv, în care funcționează cazinoul a fost conceput ca și spațiu comercial cu mult timp înainte.

Apoi, în data de 1 martie 2023, disciplina în construcții a amendat conducerea cazinoului pentru ”executarea de lucrări la fațadă fără a deține o autorizație de construcție”.

Citește și: Schimbare politică la TVR Iaşi! Directorul general, înlocuit cu un jurnalist cu doar un an vechime în instituţie

Anunțul era făcut public la acea dată de viceprimarul Emil Popescu, avocat la bază, care se opunea modificărilor aduse. Amenda dată era în valoare de 2000 de lei.

Primăria a cerut intrarea în legalitate, dar nu a emis un certificat favorabil de urbanism

Patronii au cerut emiterea unui certificat de urbanism pentru a intra în legalitate cu modificările făcute dar au primit un răspuns negativ.

Continuare în Alba24.ro!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: alba24.ro)

 

spot_imgspot_img
alba24.ro
alba24.rohttps://alba24.ro
Publicație online dedicată județului Alba editată de Independent SRL din Alba Iulia. Conținut făcut de o echipă de 10 oameni de media cu experiență diversă și mare în presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...