Primăria Iași are datorii de 8 milioane de lei. Contestă prestațiile furnizorilor

Data:

Primăria Iași are datorii de 8 milioane de lei la Esports, este dată în judecată, contestă prestațiile furnizorilor.

Numa Film din Cluj solicită Primăriei Iași 2,3 milioane de lei, prestații neplătite după Esports, Campionatul Mondial de jocuri electronice desfășurat la Iași în august-septembrie 2023. Procesul este deschis la Tribunalul Cluj.

Într-un alt dosar, firma clujeană cere și 16.000 de lei penalizări de întârziere. Alte creanțe sunt solicitate de un fotograf din Alba Iulia, care a deschis un alt proces în urma Esports.

Frapează suma uriașă solicitată de cei care au transmis online competiția de la Iași. REPORTER a descoperit că Numa Film avea de încasat în total de la Primăria Iași 950.000 de euro.

Condițiile derulării contractelor au fost lipsite de transparență: dacă nu exista dosarul din instanță, ieșenii n-ar fi aflat niciodată că Primăria a acceptat să plătească aproape 1 milion de euro pentru un serviciu de video-streaming prestat timp de 10 zile.

Citește și Udatul Ionilor, obicei unic în ţară, păstrat într-un sat din Transilvania

Achiziția nu s-a făcut pe SICAP și n-au fost anunțate nici măcar adjudecarea, suma atribuită și condițiile contractuale. S-a invocat o lege specială pentru negocierea directă, deși sunt bani publici.

7IAȘI semnala, în martie 2023, că Numa Film este firma unui consilier al ministrului Fondurilor Europene de la acea dată, Marcel Boloș. Acesta este membru PNL și între timp a devenit ministru de Finanțe.

Numa Film, două contracte de 900.000 de euro

Finanțarea Esports s-a făcut prin intermediul Clubui Sportiv Municipal Iași 2020, Primăria transferând banii de la bugetul local. Numa Film SRL din Cluj a fost aleasă, conform directorului competiției, liberalul Cristian Nistor, de către un consultant tot din Cluj: Târgul de Cariere SRL.

Această firmă a primit alți 280.000 de lei de la Primăria Iași ca un fel de organizator principal al competiției. Astfel, au existat coordonatori din Iași, coordonatori de la Federația Internațională Esports dar și coordonatori tocmiți cu 56.000 de euro pentru a da sfaturi.

Târgul de Cariere se implicase și în organizarea competiției europene de Esports de la Oradea și au recomandat pentru producția video firma Numa Film. Așa explică directorul Cristian Nistor de ce nu s-a organizat o licitație pentru streaming.

Primăria Iași are datorii de 8 milioane de lei. Numa Film a încheiat două contracte la Iași:

– 300.000 de lei pentru realizarea unui spot promoțional de 30 de secunde precum și a 10 filmulețe ce urmau a fi difuzate pe rețele online (Instagram, Tik Tok, You Tube)
– 4,4 milioane lei pentru 600 de ore de filmare și transmitere online a competiției Esports de la Iași.

Mihai Chirica încheie în circ finanțarea Campionatului Esports: este trimis în judecată și a lăsat datorii în urmă

Mai multe citiți în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli,...

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport voluntar | Ziarul de Iași

Ce este centrul integrat de colectare separată cu aport...

Nou parc industrial în Bihor: Parcul de Specializare Inteligentă Ștei | Bihoreanul

Nou parc industrial în Bihor. Președintele Consiliului Județean Bihor,...

Au înflorit narcisele și gențienele în Munții Rodnei | Săptămâna Online

Au înflorit narcisele și gențienele pe Masivul Saca, din...