Primarul unei comune din Argeș a vopsit un monument istoric, fără să întrebe pe nimeni

Data:

Primăria comunei argeșene Stâlpeni a decis să vopsească cu verde unul dintre cele trei monumente istorice monumente istorice ridicate în memoria ostașilor români, care au murit în războaiele pentru țară.

Este vorba despre Monumentul Eroilor din primul și al doilea război mondial, ctitorit de soții Maria și Bucur Mihăescu.

„În ultimele zile s-au realizat lucrări de întreținere și curățenie în parcul de la Radesti cu angajații primăriei și cei de la 416. Totodată s-a reparat, întreținut și vopsit monumentul eroilor din satul Radesti, urmând sa efectuam astfel de lucrări și la celelalte monumente din comună”, anunță Primăria, într-o postare pe Facebook, însoțită de poza primarului Gabi Șerbănoiu.

Citește și: Protest la Iași împotriva unei instalații artistice. Un grup cere Primăriei să arate certificatul „de însemnătate istorică”

Bustul din partea superioară a monumentului a fost vopsit cu verde, fiind dat jos de pe soclu pentru această operațiune. Asta deși bustul nu fusese niciodată vopsit, așa cum se vede din imaginea de pe fișa de inventar de la Institutul Național al Patrimoniului.

După vopsire, bustul a fost pus la loc, fără realizarea unei ancorări sau a unei lipiri a acestuia, riscând să se desprindă și să cadă la orice cutremur. Iar prin cădere, să fie distrus.

Întrebat care este numărul autorizației pentru intervenția de ieri asupra monumentului de la Rădești și cine sunt firmele sau persoanele autorizate ca restauratori, care au întreținut ieri monumentul, primarul a răspuns: „…doar am spălat și scris cu marcăr celor scriși pe monument și vopsit grilajele cu muncitori din primarie.” 

Asta deși în postarea de pe facebook imaginile și filmarea arată că nu s-a făcut doar atât.

Continuarea, în Gazeta de Stâlpeni


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related