Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a magistratului Liviu Lascu, acuzat că a făcut politică pe Facebook

Data:

spot_img

Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a magistratului Liviu Lascu. Decizia poate fi atacată de instituția condusă de Roxana Petcu la instanța supremă.

Inspecţia Judiciară l-a trimis în judecată disciplinară pe procurorul militar Liviu Lascu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, pe care l-a acuzat că a distribuit pe pagina sa de Facebook articole negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefului DNA, Marius Voineag.

Citește și: Cine sunt judecătoarele care au stabilit că terenul pe care-l folosește Puiu Popoviciu nu aparține statului

A distribuit un articol

Procurorii din CSM au respins cercetarea bazată pe acuzațiile de „desfășurare de activități cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în public sau în timpul serviciului”. 

Lascu a distribuit editoriale ale jurnalistei Ioanei Ene Dogioiu, publicate pe spotmedia.ro, în care aceasta se exprima critic la adresa şefului statului Klaus Iohannis şi a actualului şef al DNA Marius Voineag. Jurnalista critica faptul că fostul şef al DNA Crin Bologa nu a mai fost propus pentru încă un mandat la conducerea Direcției.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană vede în roz statul de drept din România

Comisia Europeană (CE) a publicat raportul pe 2023 privind...