Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a magistratului Liviu Lascu, acuzat că a făcut politică pe Facebook

Data:

Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a magistratului Liviu Lascu. Decizia poate fi atacată de instituția condusă de Roxana Petcu la instanța supremă.

Inspecţia Judiciară l-a trimis în judecată disciplinară pe procurorul militar Liviu Lascu, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, pe care l-a acuzat că a distribuit pe pagina sa de Facebook articole negative la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a şefului DNA, Marius Voineag.

Citește și: Cine sunt judecătoarele care au stabilit că terenul pe care-l folosește Puiu Popoviciu nu aparține statului

A distribuit un articol

Procurorii din CSM au respins cercetarea bazată pe acuzațiile de „desfășurare de activități cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în public sau în timpul serviciului”. 

Lascu a distribuit editoriale ale jurnalistei Ioanei Ene Dogioiu, publicate pe spotmedia.ro, în care aceasta se exprima critic la adresa şefului statului Klaus Iohannis şi a actualului şef al DNA Marius Voineag. Jurnalista critica faptul că fostul şef al DNA Crin Bologa nu a mai fost propus pentru încă un mandat la conducerea Direcției.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...