Procurorul Cristian Ardelean se întoarce la DNA

Data:

Curtea de Apel Cluj a anulat ordinul fostului șef al DNA, Călin Nistor, prin care procurorul orădean Cristian Ardelean a fost îndepărtat din DNA Oradea și a dispus reîncadrarea acestuia. Decizia este definitivă, după ce Direcția nu a făcut recurs.

„Anulează Ordinul nr. 19/30.012019 emis de Procurorul Șef al Direcției Naționale Anticorupție. Obligă Procurorul Șef al Direcţiei Naţionale Anticorupție să dispună reintegrarea reclamantului Ardelean Cristian-Marius în funcţia de procuror anticorupţie în cadrul DNA Serviciul Teritorial Oradea. Obligă DNA la plata către reclamant a diferenţelor de drepturi salariale egale cu diferența dintre salariul încasat și salariul pe care ar fi trebuit sã îl încaseze ca procuror DNA începând cu data de 05.02.2019 până la reintegrarea efectivă a reclamantului Ardelean Cristian-Marius in functia de procuror DNA Servicïul Teritorial Oradea”, se arată în decizia instanței.

Revocat la presiunile mass-media

Contactat de Presshub, Ardelean a precizat că dorește ca acest succes personal să fie model pentru alți magistrați sau polițiști care au fost nedreptățiți în carieră. „Mi-aș dori ca acest demers să reprezinte un imbold și pentru alți funcționari care au fost revocați nelegal din funcții. Important este să crezi în justiție și să lupți până la capăt împotriva arbitrariului. Revocarea mea a fost făcută la presiunile unei părți a mass-media care ulterior s-a dovedit că avea contracte cu partide”, ne-a declarat Ardelean.

În 2019, fostul șef interimar al DNA, Călin Nistor, propunea revocarea din funcție a procurorului Cristian Ardelean pe motiv că a prejudiciat imaginea instituției prin înregistrarea făcută publică de avocatul Răzvan Doseanu, în care Ardelean discuta despre judecători, „în scopul intimidării acestora”.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pendulul Britanic

Pendulul Britanic. Tsunami - ul politic care a răsturnat...

EXCLUSIV De ce nu poate fi judecat Ion Iliescu în dosarul Revoluției. Motivare

Judecătorii Mihail Udroiu și Lia Savonea de la instanța...

Managerul Spitalului CF 2 din Capitală, urmărit de DNA pentru luare de mită

Şerban Bucur, managerul Spitalului Clinic CF 2 din Capitală,...

Magnatul Puiu Popoviciu achitat după rejudecare: „Fapta nu există”

Curtea de Apel București, prin șefa acestei instanțe, judecătoarea...