Profesoara de Geografie care a câștigat la CEDO, mesaj de Ziua Internațională a Drepturilor Omului

Data:

Profesoara de geografie Cristina Rusu este un exemplu pentru că a căutat și găsit dreptatea în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului într-un proces școală în care s-a reprezentat singură în mare parte și a obținut o condamnare a statului român pentru nerespectarea dreptului la liberă exprimare, ea este și un exemplu de avertizor de integritate.

Profesoara Cristina Rusu a avertizat cu privire la neregulile repetate în organizarea Olimpiadei de Geografie și a Concursului Național de Cercetare Științifică-Geografie, a fost acționată în instanță de inspectoarea de Geografie, Doina Petrean. Cristina Rusu a pierdut procesul în România, s-a înscris la Facultatea de drept și apoi a câștigat la CEDO procesul cu statul român care nu i-a recunoscut dreptul la libertatea de exprimare. Profesoara Rusu Cristina a făcut o facultate de drept în timp ce se judeca prin instanțe și a ajuns să cunoască foarte bine jurisprudența CEDO, procedurile și modalitățile de atac, pentru că și-a făcut singură întâmpinările, pe care doar le superviza un avocat și le semna. Puteți citi toată povestea AICI.

„E Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie). Dacă anii trecuți am lăsat-o să treacă neobservată, în acest an o voi marca prin câteva constatări de pe parcursul celor 10 ani în care am luptat pentru drepturile mele, câștigate până la urmă la CEDO. Cu cât încălcarea drepturilor omului este mai mare și cu cât cel care le încalcă ocupă o funcție mai importantă, cu atât mai mult se va mobiliza sistemul ca să mușamalizeze totul. Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Cum să dai dreptate unui profesor în fața unui inspector?! Încă n-am auzit așa ceva, nici acum, la 10 ani distanță”, a transmis Cristina Rusu cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului.

Citește articolul integral pe Saptamana.online

Citește și: Presa germană: Vetoul Austriei în dosarul Schengen, rea credință și ignoranță grotescă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...