Profesor la Universitatea Yale: Putin se pregătește să înfometeze o mare parte din lume ca următoarea etapă a războiului său din Europa

Data:

Blocarea Mării Negre de către forțele președintelui rus Vladimir Putin este menită să împiedice aprovizionarea cu cereale a Africii și Asiei, provocând foamete în țările de pe cele două continente, lucru care va genera milioane de refugiați și instabilitate în Uniunea Europeană. Aceasta este opinia unui renumit profesor de istorie de la Universitatea Yale din Statele Unite, care a descris „planul înfometării” pus la cale de țarul de la Kremlin.

În mai multe mesaje postate pe contul său de Twitter, istoricul Timothy Snyder a afirmat că președintele rus plănuiește să forțeze Occidentul să pună capăt sancțiunilor împotriva țării sale, provocând o foamete generalizată.

Snyder, care este profesor de istorie la Universitatea Yale, specializat în istoria modernă a Europei Centrale și de Est, s-a referit la blocarea transporturilor de cereale ucrainene de către Rusia, care nu dă semne că se va rezolva în curând. Războiul în curs a făcut ca porturile ucrainene de la Marea Neagră să se închidă, amenințând aprovizionarea cu alimente și provocând îngrijorări într-o serie de țări care se bazează foarte mult pe Ucraina, unul dintre cei mai mari producători mondiale de cereale, furnizând în principal pentru state din Orientul Mijlociu și din Asia.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Citește și: Elegia unui hunedorean de modă veche

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Jurnalistii nostrii se screm sa scrie numai ceea ce le indica sefii lor din umbra! Intre timp, se pare ca Hondurasul a invitat armata rusa sa vina in zona pentru antrenamente comune ,,in vederea mentinerii ordinii”! Adica e un fel de Ucraina in America Centrala! Ucrainenii se cer in Nato si UE pentru a se apara de rusi, Hondurasul cere sprijin rusesc pentru a se apara de influenta americana!
    De altfel, profesorul asta de la Yale nu stie ca Putin face , de vreo 2-3 zile, valva cu noua drona care pune pe butuci toata tehnologia militara a lui Biden si a Ursulei! Si nu-i lasa pe grangurii de la Pentagon sa doarma! Doamnelor si domnilor jurnalisti romani nu uitati:,, media e un manipulator ,manipulat” cum se exprima un alt profesor universitar (francez) Patrick Charadeau !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...