Profesorii au strâns bani pentru eleva lor, care nu-și permitea să ajungă la Olimpiadă. Ea a obținut locul I | Bihoreanul

Data:

Profesorii au strâns bani pentru eleva lor, care nu-și permitea să ajungă la Olimpiada de Limba Rromani, să poată participa la competiție. Fata, din Bihor, a obținut locul întâi.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Buzău a 23-a ediție a Olimpiadei Naționale de Limba Rromani, iar dintre cei șase elevi bihoreni calificați, cinci s-au întors acasă cu premii, inclusiv două premii întâi.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Delegația bihoreană a fost performantă

Au devenit olimpice naționale Sena Moldovan (clasa a VII-a, pregătită de profesoara Mariana Știube) și Georgiana Nistor (clasa a IX-a, pregătită de profesorul Ghiță Dume), ambele de la Liceul Tehnologic Livia Maria Gego Dobrești și clasate pe primul loc.

Alți doi elevi – Larisa Cârțan (clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr. 2 Tămașda) și David Bancs (clasa a IX-a, Liceu Tehnologic nr. 1 Salonta) -, amândoi pregătiți de profesoara Daniela Roxin, au obținut premiul III, iar Marinela Muntean (clasa a X-a, Liceul Tehnologic Livia Maria Gego Dobrești, prof. pregătitor Ghiță Dume) a câștigat o mențiune.

„Felicitări elevilor și cadrelor didactice pentru aceste rezultate deosebite care au clasat județul Bihor în fruntea clasamentului la nivel național”, a anunțat pe Facebook profesorul Ionel Cordovan, inspector școlar pentru minoritatea romă din Bihor, potrivit Bihoreanul.

Acesta a mărturisit BIHOREANULUI că nu se aștepta ca delegația bihoreană să fie atât de performantă.

Citește și Hărțuirea jurnaliștilor români, criticată de Departamentul de Stat al SUA. Cazul Boroș-PRESShub

Profesorii au strâns bani pentru eleva lor, dintr-o familie modestă

„Sunt rezultate foarte bune, personal nu mă așteptam să ne clasăm atât de bine, ca județ.

Cea mai mare surpriză este fetița de clasa a VII-a, pentru că este o copilă dintr-o familie modestă, cu părinți cu o posibilitate financiară destul de limitată”, a declarat Cordovan, potrivit Bihoreanul.

Pentru ca Sena Moldovan să aibă toate cele necesare pentru deplasarea la Buzău, inclusiv îmbrăcăminte, profesorii și oameni din comunitatea din Dobrești au făcut chetă, strângând bani pentru a o ajuta.

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...