Profesorii germani se plâng că extremismul de dreapta este în creștere în școli

Data:

Șeful serviciilor regionale de informații din landul german Brandenburg a avertizat în legătură cu o creștere a ideilor de extremă dreapta, în urma unei scrisori a profesorilor despre extremismul de dreapta într-o școală.

În scrisoarea anonimă, profesorii de la o școală din Burg, la aproximativ 100 de kilometri sud-est de Berlin, au scris că se confruntă zilnic cu extremismul de dreapta, sexismul și homofobia.

„Atunci când extremiștii de dreapta influențează permanent societatea prin evenimente, dar și prin limbajul lor, acest lucru are un efect asupra oamenilor din jurul lor”, a declarat Jörg Müller, șeful Biroului pentru protecția Constituției din Brandenburg, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Spațiul pentru ceea ce se poate spune se lărgește”.

În scrisoarea lor, profesorii s-au plâns de zvasticile mâzgălite pe mobilier, de muzica de extremă-dreapta în clasă și de scandarea de sloganuri antidemocratice pe coridoarele școlii.

În plus, aceștia au scris că se confruntă cu un „zid al tăcerii” în legătură cu această problemă. A existat o lipsă de sprijin din partea administrațiilor școlare, a consiliilor școlare și a politicienilor.

Müller a avertizat, de asemenea, cu privire la încercările extremiștilor de dreapta de a influența asistența socială.

„Un pericol pe care îl vedem este că extremiștii de dreapta devin activi în domeniul asistenței sociale. Cunoaștem cazuri în care aceștia au lucrat în proiecte cu tineri care sunt dificil de educat, de exemplu”, a declarat șeful serviciilor regionale de informații din landul german Brandenburg.

Citește și: Jurnalele falsificate ale lui Hitler vor deveni accesibile în arhivele naționale germane

Aripa de tineret a partidului AfD din Germania, clasificată de extremă dreapta

Organizația de tineret a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) este monitorizată ca fiind un caz confirmat de extremism de dreapta, a anunțat miercuri serviciul de informații interne.

Pe lângă grupul Junge Alternative (JA), alte două grupuri – Institutul pentru politica de stat (IfS) și asociația „Ein Prozent” (Un procent) – sunt acum clasificate la același nivel, a anunțat miercuri Biroul federal pentru protecția Constituției (BfV).

Toate cele trei asociații ale așa-numitei „Noua Dreaptă” fuseseră anterior procesate doar din perspectiva cazuri suspecte de extremă dreaptă de către BfV, anunță Dpa.

„Nu mai există nicio îndoială că aceste trei asociații de persoane urmăresc demersuri anticonstituționale. Prin urmare, acestea sunt clasificate și procesate de către BfV ca demersuri extremiste de dreapta confirmate”.

Thomas Haldenwang, președintele BfV

În declarația BfV se precizează: „JA propagă un concept rasial al societății bazat pe presupuneri biologiste de bază”.

Migranții de origine non-europeană sunt excluși de JA ca fiind „practic incapabili de a fi integrați”. În special, imigranților cu un fond – presupus – musulman li se atribuie caracteristici negative într-o manieră generalizată, cum ar fi înapoierea culturală și o tendință puternică spre infracționalitate și violență.

Defăimarea și denigrarea adversarilor politici de către JA nu are în mod evident legătură cu dezbaterea politică, „ci cu o denigrare generală a sistemului democratic al Republicii Federale Germania”, a declarat BfV.

Puritatea poporului german, adusă din nou în discuție

În octombrie anul trecut, JA l-a ales pe deputatul AfD Hannes Gnauck în funcția de președinte federal. Acesta și alți membri JA mențin contactul cu IfS din landul estic Saxonia-Anhalt, al cărui reprezentant cel mai cunoscut este editorul Götz Kubitschek.

Citește și: Am supraviețuit traficului de persoane. Acum lupt împotriva traficanților și pentru a salva tinerii

Ideea propagată de IfS „că există un popor german dincolo de poporul statului [care este] definit în Legea fundamentală ca fiind totalitatea cetățenilor germani, implică o reducere a cetățenilor naturalizați la germani de mâna a doua”, potrivit declarației BfV.

În plus, „încălcări ale principiilor democrației și ale statului de drept pot fi observate în această asociație”, a precizat agenția de informații.

În rețeaua Noii Drepte, IfS ocupă un rol strategic important în viziunea BfV.

În fine, Ein Prozent propagă poziții rasiste și ostile față de migranți, străini și musulmani, potrivit evaluării BfV. În ultimii ani, s-a observat o creștere a declarațiilor anticonstituționale în cadrul acestei asociații, a precizat BfV.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Hannes Gnauck, liderul AfD. News in Germany

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...