Protest la Penitenciarul Deva. Jumătate din paza închisorii se face cu deţinuţi

Data:

Aproximativ jumătate din paza Penitenciarului Deva este făcută de către deţinuţi, în foişoare, din cauza lipsei de personal operativ, deficitul de personal fiind una dintre revendicările formulate de angajaţii instituţiei de detenţie cu ocazia unui protest organizat, miercuri, în faţa sediului acesteia.

Schimbul de dimineaţă al penitenciarului nu a intrat în serviciu timp de patru ore, din cauza timpului de lucru depăşit, iar colegii lor au rămas pe secţii.

„Personalul a refuzat intrarea în serviciu. Asta înseamnă că nici măcar activităţile de plimbare, prezentare la instanţe sau programul de vizite cu deţinuţii nu s-au efectuat. Am ales ziua de astăzi (miercuri, n.r.) în care am blocat activitatea (…) iar dacă nu avem niciun răspuns din partea Guvernului, începând cu 24 iunie, când atingem fondul de timp maxim, vom înceta activităţile din penitenciar pe o perioadă nelimitată”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Independent ‘Vulturul’, de la Penitenciarul Deva, Nicolae Grosu.

Citește și: Investigațiile UE privind tăierile ilegale de păduri avansează, printre zvonuri că România nu va fi dată în judecată

Potrivit acestuia, volumul de muncă pentru o lună de zile, adică 168 de ore, este atins de angajaţii penitenciarului la scurt timp după jumătatea acesteia, iar în timp se acumulează ore suplimentare care nu pot fi plătite.

„Dacă se acordă zile libere oamenilor, atunci se slăbeşte dispozitivul de pază. Este vorba de zeci de ore care trebuie recuperate, la Penitenciarul Deva. La un moment dat, pe întreg sistemul penitenciarelor se vorbea de un milion de ore suplimentare care nu mai pot fi recuperate”, a precizat liderul sindical.

Pe de altă parte, sindicaliştii şi-au manifestat nemulţumirea faţă de aplicarea Legii salarizării, afirmând că salariile lor nu au ajuns la nivelul maxim prevăzut pentru anul 2022. Totodată, ei afirmă că modificarea condiţiilor de pensionare îi va detemina pe mulţi dintre angajaţii care îndeplinesc cerinţe actuale să plece din sistem.

Protestul de la Penitenciarul Deva a fost susţinut de 92,6% dintre angajaţii consultaţi de sindicate.

Citește și: Cel mai norocos om din lume are din nou noroc. Este protejat de Ministerul de Finanțe

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Sindicatul Independent „Vulturul” Deva / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei | Aktual24

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei....

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul. Dar Kremlinul vrea o înmormânare secretă

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul decedat într-un...

Medicii tineri „fug” din cel mai mare spital din Moldova

Medicii tineri "fug" din cel mai mare spital din...