Rată de promovare peste medie la Cluj, la BAC-ul de toamnă

Data:

Clujul a înregistrat o rată de promovare peste media națională, în urma publicării rezultatelor finale, după soluționarea contestațiilor, în cadrul examenului național de Bacalaureat de toamnă.

În județul Cluj, rata finală de promovare, înregistrată în cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, după soluționarea contestațiilor, este de 37,97%, comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale, 34,64%.

Prin urmare, 251 de candidați, cu 22 mai mulți, față de rezultatele afișate inițial, au promovat examenul național de Bacalaureat, în această sesiune. Dintre aceștia, 17 candidați provin din promoția curentă, iar 5 candidați provin din promoțiile anterioare.

Rata de succes pentru promoția 2021–2022 este de 40,47%, față de 36,83%, înainte de contestații. La fel și pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 31,96%, față de 29,38% înainte de soluționarea contestațiilor.

Peste 200 de contestații, la Cluj

În județul Cluj au fost depuse 234 de contestații, defalcate astfel: proba E.a) – 93; proba E.b) – 3; proba E.c) -50 și proba E.d) – 88. Notele acordate inițial pentru 219 dintre lucrările contestate au fost modificate prin creștere sau descreștere, iar 15 lucrări contestate nu au înregistrat modificări ale notelor acordate inițial, tittrează MONITORUL DE CLUJ.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...