Recomandare oficială pentru interzicerea TikTok pe telefoanele angajaţilor la stat

Data:

Specialiştii din cadrul Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică au anunţat miercuri că au constatat o serie de riscuri în utilizarea aplicaţiei TikTok. Aceştia recomandă interzicerea aplicaţiei pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor la stat. De asemenea, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCIS) recomandă şi cetăţenilor să adopte o poziţie prudentă cu privire la utilizarea aplicaţiei TikTok.

”În calitate de organ consultativ aflat în coordonarea strategică a CSAT, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, a prezentat un raport tehnic privind riscurile de securitate cibernetică asociate instalării şi utilizării aplicaţiei TikTok”, anunţă, miercuri, MCID.

Citește și: 40 de percheziții ale Parchetului European în România, pe fraude cu scrisori bancare

Specialiştii au mai decis ca fiecare autoritate publică membră COSC să facă o analiză proprie a riscurilor, vulnerabilităţilor şi ameninţărilor de securitate cibernetică asociate instalării şi utilizării aplicaţiei TikTok. Termenul pentru finalizarea analizei este de o săptămână.

”Până la finalizarea analizei şi adoptarea unor acte administrative, COSC a recomandat Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică să emită (…) o recomandare către autorităţile şi instituţiile publice centrale şi locale pentru dezinstalarea şi interzicerea pe dispozitivele de serviciu a aplicaţiei TikTok. MCID recomandă cetăţenilor României să adopte o poziţie prudentă şi diligentă cu privire la utilizarea aplicaţiei TikTok, având în vedere riscurile de securitate cibernetică rezultate din utilizarea acesteia”, a mai transmis ministerul.

Continuarea, în Reporter24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...