REPER București îl reclamă pe George Simion pentru mesajele homofobe emise în spațiul public

Data:

Conducerea REPER București îl reclamă pe liderul AUR George Simion la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru mesajele homofobe emise în spațiul public.

Cătălin Teniță, deputat și copreședinte al filialei București a Partidului REPER, alături de Anca Velicu, copreședintă a REPER București și o serie de membri și reprezentanți ai conducerii REPER București (Andreea Leonte, Ana-Maria Boghean, Anca Chira, Iuliana Lung, Amalia Diaconeasa, Octavian Ionescu, Răzvan Nistor, Bogdan Cazacioc), au hotărât să înainteze o petiție CNCD împotriva lui George Simion, președinte al partidului AUR, pentru mesajele sale homofobe și instigatoare la ură promovate pe pagina sa publică de Facebook care vizau persoanele din comunitatea LGBT+, anunță REPER, într-un comunicat de presă.

Drepturile omului sunt universale și indivizibile

„George Simion ne spune că unii români sunt buni, în timp ce alții sunt răi și atrag pedeapsa divină. De-a lungul istoriei, acest tip de «împărțeală» a dus la demonizarea unei categorii întregi de cetățeni, lucru care a dus inclusiv la crime motivate de ură, pogromuri și comportamente cu caracter genocidar.

Nu putem tolera umilirea unei categorii de cetățeni și proliferarea unui limbaj care îi transformă pe aceștia în români de mâna a doua.

Drepturile omului sunt universale și indivizibile, iar fiecare dintre noi are responsabilitatea de a le proteja și de a combate discriminarea și la ura socială.

Este timpul ca societatea românească să ia o poziție fermă împotriva intoleranței și a discursului instigator la ură și discriminare, precum și împotriva ironizării degradante și dezumanizate la adresa unei comunități, care este întotdeauna semn prevestitor al unor atacuri mai puternice împotriva acesteia”, a declarat Cătălin Teniță.

„Vremea caniculară ce afecta la acel moment întreaga țară era o pedeapsă divină”

REPER arată că mesajul publicat de George Simion pe pagina sa de Facebook în data de 18 iulie, la ora 14:21, era însoțit de o imagine în care apărea o persoană în vârstă, aparent profund religioasă.

„În imagine se putea citi un mesaj în mod evident homofob, ce sugera că vremea caniculară ce afecta la acel moment întreaga țară era o pedeapsă divină, de la Dumnezeu, trimisă ca urmare a „păcatelor” comise de românii din comunitatea LGBT.

Această asociere făcută de George Simion nu poate fi considerată doar o simplă glumă sau o simplă ironie, ci reprezintă o formă gravă de discriminare și de instigare la ură împotriva unei comunități întregi de cetățeni, contribuind direct la propagarea unor stereotipuri și prejudecăți de valoare față de persoanele care fac parte din comunitatea LGBT și chiar la instigarea unor atitudini ostile față de aceștia”, menționează REPER în comunicat.

Partidul susține că astfel de mesaje homofobe și discriminatorii, venite din partea unor figuri publice influente, nu doar că aduc atingere demnității și drepturilor cetățenilor din comunitatea LGBT, dar contribuie și la alimentarea unei atmosfere de ostilitate și de respingere împotriva acestora.

George Simion și-a folosit platforma publică de politician pentru a promova un discurs discriminatoriu și instigator la ură

Asemenea declarații nu ar trebui tolerate într-o societate democratică, în care toți cetățenii ar trebui să beneficieze de respect și egalitate de tratament, indiferent de orientarea lor sexuală.

„De altfel, CNCD a reacționat în situații similare în trecut, atunci când ținta mesajelor discriminatorii transmite pe ton ironic-depreciativ au fost reprezentate de comunități etnice sau religioase.

Această petiție își propune să avertizeze, și totodată să combată, modul în care deputatul George Simion și-a folosit platforma publică de politician pentru a promova un discurs discriminatoriu și instigator la ură, atribuind unei categorii de oameni vina pentru niște fenomene naturale dăunătoare. În acest sens, redăm mai jos conținutul integral al petiției”, arată REPER.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Activistul Marian Ceaușescu, împins în fața mașinilor de paznicii Gabrielei Firea

Activistul Marian Ceaușescu a fost agresat de gărzilde de...

Protest pro-Palestina la București. Manifestanții condamnă masacrul din Gaza

Protest pro-Palestina la București, sâmbătă, după ce manifestări similare...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...