Rusia a ordonat arestarea Iuliei Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi

Data:

Rusia a ordonat arestarea Iuliei Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi. Numită „prima doamnă” a opoziției, Iulia Navalnaia a părăsit Rusia în 2021.

La scurt timp de la moartea suspectă a lui Aleksei Navalnîi, într-o închisoare din Rusia, soția lui a fost acuzată de o instanță rusească de „participare la un grup extremist”, potrivit Agerpres.

Citește și: Trei femei și-au anunțat intrarea în cursa pentru Cotroceni

Reacția Iuliei Navalnaia

Iulia Navalnaia a transmis un mesaj pe platforma X, prin care arată modul de lucru al Rusiei, care a trecut de la acuzația de „agent străin”, la decizia de arestare.

De asemenea, văduva lui Aleksei Navalnîi a ținut să reamintească comunității internaționale că:

  • „Vladimir Putin este un criminal și un criminal de război. Locul lui este în închisoare și nu undeva în Haga, într-o celulă confortabilă cu televizor, ci în Rusia – în aceeași colonie și aceeași celulă de 2 pe 3 metri în care l-a ucis pe Alexei.”

Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin și regimul său de moartea soțului, Aleksei Navalnîi

La câteva ore de la aflarea teribilei vești, a morții soțului său, Iulia Navalnaia a adresat un mesaj în cadrul Conferinței de Securitate de la München:

„De mulți ani, nu-i putem crede pe Putin și guvernul său, mint în mod constant (…) Dar dacă este adevărat, îmi doresc ca Putin și oamenii lui, guvernul lui, prietenii lui, să fie pedepsiți pentru ceea ce au făcut cu țara noastră, cu familia noastră și cu soțul meu. Vor fi aduși în fața justiției și ziua aceea va veni curând.”

Citește și: Copilărie încheiată prematur. Ce se întâmplă cu mamele minore aflate în grija statului

Văduva lui Aleksei Navalnîi s-a adresat comunității internaționale, condamnând regimul din Rusia:

„Ar trebui să ne unim și să luptăm împotriva acestui rău, ar trebui să luptăm împotriva acestui regim oribil din Rusia de astăzi. Acest regim și Vladimir Putin ar trebui să fie personal responsabili pentru toate atrocitățile pe care le-au comis în țară în ultimii ani”, a continuat aceasta în cadrul Conferinței, conform video-ul publicat de Munich Security Conference.

Președintele Fundației pentru Drepturile Omului

Începând cu 1 iulie, Iulia Navalnaia a fost aleasă președintele Fundației pentru Drepturile Omului, înlocuindu-l pe Garry Kasparov.

„În calitate de persoană care a asistat personal la amenințarea pe care o reprezintă dictaturile pentru cei dragi și pentru întreaga lume, sunt profund onorată să îmi asum rolul de președinte al Fundației pentru Drepturile Omului.

În aceste vremuri dificile, apărarea drepturilor și libertăților fundamentale este mai crucială ca niciodată”, a declarat Iulia Navalnaia pentru Human Right Foundation.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captura Youtube / Munich Security Conference)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni

Zelenski, întrevedere cu liderii europeni. Acesta este așteptat săptămâna...

Oamenii de știință au reconstruit genomul 3D al unui mamut lânos

Pielea unui mamut lânos siberian a fost expusă la...

Parlamentul finlandez a adoptat o lege care blochează intrarea în țară a migranților veniți dinspre Rusia

Parlamentul finlandez a adoptat vineri o lege care blochează...