Scădere dramatică a comenzilor de nave noi pe șantierele din România

Data:

Cea mai recentă analiză a domeniului construcțiilor navale, prezentată în cadrul întâlnirii Asociației Constructorilor de Nave din România (ANCONAV) de la sfârșitul lunii februarie, scoate în evidență rolul tot mai important pe care îl au asiaticii în competiția cu Europa. În ceea ce privește România, anul 2022 a înregistrat cel mai scăzut număr de comenzi de nave noi din ultimii 14 ani, conform directorului general al executiv al ANCONAV, gălățeanul Gelu Stan.

Ca număr de comenzi la nivel mondial, piața construcțiilor navale este dominată de China (45%), urmată de Coreea de Sud (25%), Japonia (9%) și Europa (8%). Celelalte șantiere din restul lumii deţin, în total, 13% din piață.

Pe același criteriu, în Europa conduce detașat Italia (cu 29%), urmată de Germania (12%), Finlanda (9%), Olanda (5%), Turcia (4%), Norvegia (2%), Croația (2%) și România (0,5%). Restul Europei totalizează 36,5%.

Potrivit lui Gelu Stan, tipurile de nave cele mai construite au fost navele tip LPG (gaz petrolier lichid, 31%), portcontainere (27%), offshore (13%), nave de croazieră (11%), tancuri (5%), restul de 18% fiind reprezentat de alte tipuri de nave.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: Ce trebui să faci dacă ai poliță RCA la Euroins

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related