Scandal în UE: Premierul sloven a spus despre unii europarlamentari că sunt marionetele lui Soros

Data:

Premierul sloven Janez Jansa, a cărui țară se află la președinția Consiliului Uniunii Europene, a stârnit joi un scandal cu ecouri până la cel mai înalt nivel european.

El a distribuit o poză pe Twitter în care miliardarul american George Soros apare alături de mai mulţi europarlamentari. Fotografia era însoțită de un comentariu în care Janez Jansa îi numea pe acești eurodeputați „marionetele lui Soros în Parlamentul UE”.

Postarea, care invocă o teorie a conspirației, a fost făcută în condițiile în care membri ai Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European se aflau în Slovenia pentru a evalua situaţia statului de drept şi libertatea mass-media. Tot pe Twitter, Jansa i-a acuzat pe europarlamentari că sunt părtinitori şi întreabă cât de des au făcut aceştia vizite unui cancelar german, unui prim-ministru olandez sau unui preşedinte francez.

Mark Rutte, premierul Olandei: O postare de prost gust

În fotografia publicată de premierul sloven Jansa, George Soros – o figură detestată de teoreticienii conspiraţiei de extremă dreapta şi de antisemiţii europeni – apărea alături de mai mulţi europarlamentari. Printre ei se afla şi Hans van Baalen, membru al partidului VVD al premierului olandez Mark Rutte, care a murit în luna aprilie la vârsta de 60 de ani.

Premierul olandez Mark Rutte a reacționat imediat și a taxat postarea ca fiind de „prost gust”. Mai mult, l-a convocat pe ambasadorul Sloveniei la Haga, scrie AFP, preluată de Agerpres.

„Tweet-ul de prost gust al lui Janez Jansa despre europarlamentari îl condamn în termenii cei mai fermi”, a scris pe Twitter Mark Rutte. „Guvernul tocmai i-a transmis acest sentiment și ambasadorului sloven la Haga”, a adăugat premierul olandez.

Articolul complet, în REVISTA 22.

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...