Scandalos: Dosarul de trafic de influență al șefului Regionalei CFR Iași se îndreaptă spre prescriere

Data:

O rușine pentru Justiție: dosarul de trafic de influență al șefului Regionalei CFR Iași, liberalul Trandafirescu, se îndreaptă spre prescriere, mucegăind în instanță din 2015

11 inculpați sunt judecați la Cluj, dar procesul n-a ajuns la niciun rezultat, deși vorbim de un dosar de mare corupție

Statul a pierdut de trei ori: prima oară prin contractele oneroase ale șefilor CFR, a doua oară prin cheltuielile uriașe ale cercetării penale, a treia oară prin prejudiciile nerecuperate și prin cheltuielile de judecată ce vor trebui achitate

Trimis în judecată pentru corupție – în calitate de șef în CFR ar fi luat șpagă bilete de avion de la o firmă privată – liberalul ieșean Sorin Trandafirescu este pe cale să scape de acuzație prin prescriere.

Dosarul de la Tribunalul Cluj în care este judecat alături de alți 11 inculpați, în primă instanță, din august 2015, este o mascaradă: 100 de termene în care judecătorul a tergiversat deseori cauza și a împiedicat momentul pronunțării.

Citește și: Propuneri de finanțare: proiecte de comunicare pe tema alegerilor europarlamentare din 2024

În acest timp, prevalându-se de principiul prezumției de nevinovăție până la o sentință definitivă, PNL Iași l-a promovat în serie pe Trandafirescu fie în funcții în care acesta a decis soarta orașului și județului (consilier local și, apoi, județean), fie a unei structuri-cheie din administrație: în acest moment, Trandafirescu este șeful Regionalei CFR Iași.

Devalizarea CFR prin infracțiuni

În august 2015, DNA a trimis la Tribunalul Cluj un dosar în care, în linii mari, era vorba de devalizarea companiei de stat CFR de către societăți cu același profil de activitate din mediul privat.

Continuarea, în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: ReporterIS

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, susține Asociaţia Forumul Judecătorilor din România

Sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil, arată Asociaţia...