Şcoala Populară de Artă Iași se prăbuşeşte sub povara corupţiei. „Nu mai putem funcţiona”

Data:

O şcoală ieşeană este în pragul dezastrului dacă autorităţile nu vor adopta măsuri urgente. Cu un director cercetat penal, Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici” are probleme serioase de funcţionare: activitatea se desfăşoară într-un spaţiu pe care îl ocupă ilegal şi are o lipsă acută de personal. Vlad Baba se află la conducerea şcolii de aproape doi ani, timp în care scandalurile s-au ţinut lanţ, iar lucrurile au culminat cu descinderi ale procurorilor DNA.

Problemele penale ale conducerii şcolii au îndepărtat experţi care ar fi putut resuscita activitatea. În tot acest tablou, unul dintre motivele invocate de Baba pentru situaţia dezastruoasă este nici mai mult, nici mai puţin decât „publicitatea negativă din media, vădit intenţionată”. Totuşi, pe zona didactică, la şcoală nu ar fi probleme, conform managerului.

Şcoala ocupă ilegal un spaţiu

Unitatea îşi desfăşoară activitatea, de peste 15 ani, într-un cămin al Liceului Tehnologic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu”, dar contractul a expirat în primăvara anului 2020. „În prezent, între cele două instituţii nu există nici un fel de contract valabil”, se arată într-o informare a unui departament al Consiliului Judeţean (CJ), birou care controlează şi îndrumă instituţiile din subordinea administraţiei judeţene.

În context, de precizat că şcoala nu este înregistrată în reţeaua publică a unităţilor de învăţământ preuniversitar, ci este o instituţie publică de cultură, sub autoritatea CJ.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...