Scrisoare deschisă către peneliști: „Nu vă cer să-l retrageți pe Ciucă, vă cer să nu-l votați!”

Data:

spot_img

Scrisoare deschisă către peneliști: „Nu vă cer să-l retrageți pe Ciucă, vă cer să nu-l votați!”, a transmis Cristian Preda. Scrisoarea fostului deputat european a fost publicată în comunitatealiberală.ro și parțial pe pagina sa de Facebook. Redăm mesajul adresat:

„Stimați peneliști,

E prima dată când vă adresez o misivă. V-am votat în câteva rânduri, v-am redactat chiar, alături de un intelectual mai cunoscut decât mine, un program – cel din vremea lui V. Stoica –, am fost ales pe listele PDL, partidul pe care l-ați înghițit acum zece ani, am fost membru al grupului politic al PPE, din care și voi faceți parte tot de atunci încoace. Nu vă scriu, deci, din postura unui adversar. De altfel, nu mai sunt angajat politic de o bună bucată de timp.

O fac pentru că suntem în fața unui moment complicat.

Se încheie deceniul Iohannis. Îl critică acum multă lume. Eu am făcut-o când nu era la modă. Și i-am taxat toate erorile. Nu-mi pare, însă, rău că l-am votat. Are, totuși, un merit, acela de a ne fi scăpat de Ponta și de Dăncilă la Cotroceni. Nu-i puțin lucru. Asta nu-i scuză, desigur, erorile oribile. Nu le mai enumăr. Mă refer la ultima dintre ele, probabil cea mai gravă. Aceea de a numi un militar în fruntea guvernului, apoi de a forța alegerea lui în fruntea partidului, iar în acest an desemnarea aceluiași drept candidat al PNL la președinție.

Da, e vorba despre eroare mai mare decât aceea de a-i fi desemnat ca prim-miniștri pe incompetenți precum Grindeanu, Tudose, Dăncilă sau Ciolacu. Îi putea refuza pe toți patru, fiindcă PSD nu a avut majoritate absolută, iar el, ca președinte, era îndreptățit să ceară de la acest partid oameni destoinici și onești. N-a făcut-o. Sprijinul pe care i l-a acordat lui Ciucă e, însă, un lucru mult mai rău decât lașitatea pe care a dovedit-o lăsându-se călcat în picioare de Dragnea sau succesorii lui și acceptând, cum zice un refren vechi, „prostia la putere”.

Citește și: Decizii atipice în dosarul omului de afaceri din Arad mort după explozia mașinii sale

De ce e mai rău că l-a susținut pe Ciucă decât că a sprijinit pesediști nevolnici?, mă veți întreba. În primul rând, pentru că un militar nu poate încarna valorile la care ați subscris de-a lungul vremii. Un spirit cazon e tot ce poate fi mai străin de libertate, de toleranță, de moderație. Ciucă a fost un prim-ministru mult mai slab decât toți peneliștii care au ocupat acest post – Tăriceanu, Orban și Cîțu. E un candidat la președinție mai slab decât toți cei pe care PNL i-a susținut – de la Radu Câmpeanu în 1990 la Emil Constantinescu în 1996, de la Stolojan în 2000 la Băsescu în 2004 și de la Crin Antonescu în 2009 la Iohannis în ultimele două curse pentru Cotroceni.

Nu vă cer să-l retrageți pe Ciucă din cursă. Vă cer să nu-l votați! Fiindcă, o știți și voi la fel de bine ca și mine, nu are nicio șansă să ajungă în finală. Nu vă mai amăgiți cu sondaje cosmetizate, cum ați făcut deja în 2016 și-n vara acestui an, când mințeați publicul că Predoiu și, respectiv, Burduja ar fi avut o șansă să câștige primăria Capitalei!

În loc să repetați eroarea asta, faceți ceva rațional! Dați-i votul vostru Elenei Lasconi, fiindcă așa vă dați vouă o șansă de revigorare. Cu voturile voastre, candidata USR îl poate depăși pe G. Simion și, apoi, în turul al doilea, pe Ciolacu.”

Continuarea în comunitatealiberală.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Nicolae Ciucă aproape toate sondajele de opinie se situează pe locurile 3, 4 sau 5, cu sanse reduse de a intra in turul 2.
    (Vezi: https://ziaristii.com/sondaj-verifield-ciolacu-263-simion-188-lasconi-171-geoana-81-ciuca-73-se-confirma-ascensiunea-lui-calin-georgescu-si-terhes-care-au-musca/)
    Nici măcar toti liberalii nu l-ar vota pe Nicolae Ciucă fiind perceput in PNL ca marioneta lui Iohannis.
    Un exemplu este chiar fostul presedinte PNL Crin Antonescu spune că liberalii din conducerea partidului se comportă in prezent ca „niște nevertebrate politic”, numindu-i pe Nicolae Ciucă, Lucian Bode, Rareș Bogdan, Dan Motreanu și Gheorghe Flutur.
    (vezi: https://www.gandul.ro/politica/crin-antonescu-atac-la-liberali-conducere… )
    Acelasi Crin Antonescu a mai declarat că nu vrea un saltimbanc drept președinte al țării:
    (vezi: https://oficiuldestiri.ro/crin-antonescu-il-ataca-pe-nicolae-ciuca-medio…)
    Iată si câteva argumente, in care marioneta Ciucă apare cu lingăii după el:
    (vezi: https://www.cotidianul.ro/domnu-presedinte-ia-uitati-cum-miroase-patrunj…)
    Sau: https://www.timesnewroman.ro/politic/laude-la-adresa-sefului-rares-bogda…
    Si exemplele ar putea continua.
    In plus, Nicolae Ciucă mai are o uriasă problemă nelămurită legată de plagiatul tezei sale de doctorat, pentru care orice om politic onorabil ar trebui să facă un pas în spate, la fel ca în țările civilizate.
    (Vezi: https://www.edupedu.ro/tag/plagiat-nicolae-ciuca/)
    Cât despre premierul Marcel Ciolacu, în ciuda mediocritătii sale, mai toate sondajele îl plaseaza pe primul loc cu sanse sigure de a accede în turul 2, iar acesta se vede deja cu sacii in cărută .
    Deocamdată ,din oferta actuală, cel mai bine pregătit pentru functia de presedinte al României este Mircea Geoană, in ciuda controverselor legate de trecutul său politic.
    (Vezi: https://mirceageoana.ro/angajamentul-meu/)
    In schimb, la parlamentare se conturează o coalitie pentru o guvernare de dreapta cu un premier liberal in persoana lui Ilie Bolojan.
    Acesta ar putea fi preferat inclusiv de PSD, după cum a declarat Marcel Ciolacu, dacă ar ajunge presedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noul Parlament, convocat de președintele Iohannis în 20 decembrie

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul privind convocarea...

O bursieră Fulbright se alătură Freedom House pentru a ajuta presa independentă din România

Kathryn Koegel a câștigat o bursă Fulbright Specialist Program...

Valul extremist și nevoia de reformă a partidelor | Analiză Deutsche Welle

Prăpastia dintre alegători și cei pe care i-au ales...