Secţii ale Spitalului Judeţean Arad, afectate de cutremur. Sute de case avariate în comuna Ghioroc

Data:

Secţii ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au fost afectate de cutremurul produs marţi seara, fără a se înregistra victime, a transmis, miercuri, conducerea unităţii medicale.

Conform sursei citate, s-au înregistrat „fisuri uşoare” ale pereţilor din holul clădirii în care funcţionează Secţia Clinică Oncologie Medicală, fisuri cu căderi de tencuială pe holul unei clădiri din incinta fostului Spital Municipal (în prezent secţie a SCJU), iar cea mai afectată clădire a fost cea din localitatea Ghioroc, în care funcţionează Compartimentul de Îngrijiri Paliative.

„În cursul serii de ieri au avut loc primele evaluări ale avariilor produse de cutremur. Directorul Administrativ a verificat fiecare clădire în care s-au înregistrat fisuri la nivelul pereţilor, pentru a ne asigura că vieţile pacienţilor şi a personalului unităţii nu sunt puse în pericol. Cele mai mari probleme au fost înregistrate la clădirea din localitatea Ghioroc, unde au apărut fisuri în mai multe încăperi, inclusiv într-o sală ai cărei pereţi erau acoperiţi cu faianţă. A fost afectat şi un salon, însă, din fericire, nu au fost persoane rănite. În perioada următoare se va efectua o expertiză pentru a stabili exact pagubele precum şi modalitatea de intervenţie asupra acestei clădiri”, a declarat managerul SCJU Arad, Florina Ionescu.

Citește și: 90 milioane de euro pe an, evaziunea fiscală din „păcănele” (surse)

La Ghioroc, sute de case au fost avariate de cutremur, anunţase anterior primarul comunei, Corneliu Pop-Morodan, într-o declaraţie oferită Agerpres.

„Am început evaluarea pagubelor încă de aseară, dar sunt atât de multe case avariate încât vom continua acţiunea. Fără nicio exagerare, avem sute de case avariate de acest cutremur, în special la nivelul acoperişurilor, hornuri căzute, dar şi pereţi fisuraţi. Cel mai grav este că la cinci case au căzut tavane sau pereţi, dar din fericire nu avem răniţi. La spitalul local avem, de asemenea, pagube la acoperiş. Aceste avarii sunt pe toată raza comunei, deci în localităţile Ghioroc, Cuvin şi Miniş. Comuna noastră este foarte aproape de epicentrul cutremului şi aici s-a resimţit foarte tare. Angajaţii primăriei şi voluntarii au pornit de la prima oră pe teren pentru a ajuta localnicii să remedieze problemele”, a spus, miercuri dimineaţă, primarul.

Un cutremur de magnitudine 5,2 pe Richter, la o adâncime de 5,6 kilometri, s-a produs marţi seară în judeţul Arad, cu epicentrul între Lipova şi municipiul Arad, fiind urmat de câteva replici, cea mai mare cu magnitudinea de 3,2 grade.

Citește și: VIDEO Câte ore muncește, de fapt, un profesor și cât câștigă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Spitalul Județean Arad / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: Doar PSD rămâne același partid infect

Liberalul Costel Alexe despre partenerii de alianță: „Oamenii se...