Situaţie disperată la Băiţa Bihor: Ignoraţi complet de autorităţi, conducerea şi angajaţii firmei sunt blocaţi într-o carieră de piatră de 9 zile

Data:

Situaţie halucinantă la compania Băiţa Bihor SA! În plin cod roşu de caniculă, conducerea şi angajaţii firmei continuă protestul extrem început pe 15 iunie, oamenii fiind blocaţi de atunci în cariera de calcar de unde urcă, zilnic, timp de 2 ore, şi pe stâncile carierei.

Protestatarii dorm şi se odihnesc în barăci şi rulote, se spală cu apă adusă din pârâu şi mănâncă produsele care li se aduc de către colegi sau rude.

„Unii dintre noi lucrează, cei care prelucrează calcarul. Avem clienţi, trebuie să onorăm comenzile. Până când mai avem materie primă, lucrăm. De cedat, nu cedăm”, a explicat directorul general al Băiţa Bihor SA, Maria Rodica Trip, care are o singură revendicare: Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) să elibereze permisul de exploatare pentru cariera de calcar de la suprafaţă, unde societatea îşi desfăşoară activitatea de mai bine de un deceniu, pentru ca cei 70 de angajaţi ai firmei să poată lucra.

În caz contrar, angajaţii ameninţă nu doar cu continuarea protestului, ci şi că vor intra în greva foamei.

Citește articolul complet în Bihoreanul

spot_imgspot_img
spot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un medic a fost atacat de familia unei gravide la Maternitatea Botoșani

Un medic a fost atacat de familia unei gravide...

Premieră națională în transplantul renal, la Cluj-Napoca

Premieră națională în transplantul renal, la Cluj-Napoca, la sfârșitul...

Reabilitarea moderată a bibliotecii din Oraşul Babadag, judeţul Tulcea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!