Statele baltice și Polonia închid granițele pentru turiștii ruși

Data:

Patru dintre cele cinci țări ale Uniunii Europene care se învecinează cu Rusia au început să refuze luni la miezul nopții turiștii ruși, spunând că aceștia nu ar trebui să călătorească atât timp cât țara lor este în război cu Ucraina, relatează Reuters.

Polonia, Estonia, Letonia și Lituania au impus noi restricții, în timp ce Finlanda a decis să rămână deschisă, deși a redus numărul de programări consulare disponibile pentru călătorii ruși care doresc vize.

Măsura a fost cea mai recentă dintr-o serie de sancțiuni și alte măsuri luate de Uniunea Europeană sau de statele sale membre de când Moscova a invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce numește o „operațiune militară specială”.

Citește și: 10 oameni, ținuți ca sclavi la ferma din Bihor a unui agricultor bogat

UE a interzis toate zborurile din Rusia, lăsând disponibile doar legăturile de transport feroviar și rutier, iar luna aceasta a fost de acord să limiteze eliberarea de vize de călătorie gratuită în zona Schengen.

Interdicția de intrare de luni vizează turiștii și îi exclude pe disidenții ruși care caută refugiu în UE, precum și pe șoferii de camion, refugiații și rezidenții permanenți din țările UE, precum și pe cei care își vizitează membrii familiei. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...