Sub zodia lui Putin. Propaganda rusă în narațiunile AUR

Data:

Alianța (de extremă dreaptă) pentru Uniunea Românilor, AUR, a organizat luna aceasta pe 19 februarie, la București, un forum cu reprezentanți ai partidelor similare din  Europa, menit să creeze legături și să adune opoziția față de supremația legii din cadrul Uniunii Europene (the rule of law sau statul de drept).

După ce nu avut acces la summit-ul de la Madrid, George Simion și-a organizat singur la Palatul Parlamentului primul forum european pe tema Supremației Constituțiilor Naționale asupra Birocrației de la Bruxelles – Valori conservatoare în Uniunea Europeană, la care au participat parlamentari, europarlamentari și experți din 22 de state europene, anunță AUR pe pagina de FB.

În cadrul evenimentului a fost adoptată „Declarația de la București” potrivit căreia semnatarii spun un nu răspicat dictaturii celor care încearcă să le schimbe modul de viață și se opun birocrației europene și falselor elite politice care au pierdut legătura cu cetățenii, mai precizează AUR în comunicatul oficial.

La nici doi ani după ce partidul cunoscut sub acronimul AUR a intrat în Parlament, cu un procent impresionant de 9,1 %,  este cotat în prezent la un maxim de 18% în sondaje în timp ce anul trecut s-a menținut tot anul la o cotă de 14-15 % din intențiile de vot.

Deși alegerile par undeva departe umbra Rusiei bântuie prin România, fără nicio problemă și crește în sondaje ca un aluat bun pus la dospit. Subiectele pe care AUR le discută în  echo chambers (camerele de ecou) de pe Facebook și în narațiunile promovate de site-urile de știri care se pretind independente, dar care – potrivit investigației BIRN (Balkan Investigative Reporting Network) – au legături cu AUR.

Analiza completă în Săptămâna online.

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...