Tag: USRPLUS

Restaurația epoleților

Pe sub radar, cu o presă anesteziată, marile companii de stat din ministerele părăsite de USR PLUS sunt repopulate cu oamenii care răspund la...

Jocuri murdare

Puterea se bate pe bani, opoziția se bate în moțiuni: Ciolacu a acuzat USR că “face balet” iar Simion l-a acuzat pe Ciolacu că “face blat” cu Cîțu.

SURSE: Premierul Cîțu preia interimar ministerul Fondurilor Europene, Dan Vâlceanu – Transporturile, Virgil Popescu – Economia

Premierul Florin Cîțu și susținătorii săi au discutat luni seară despre preluarea portofoliilor deținute de miniștrii USR PLUS care au anunțat luni că își depun demisiile.

Ca la Plevna: Lupte politice la baionetă între liberali şi userişti în comuna ieşeană Mirceşti

Fostul primar, Petre Antăluţ, a obţinut cu 57 de voturi mai puţin (adică 624) şi este acum consilier.

Ciolacu: Dacă moţiunea alianţei USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota

"Există suspiciuni. Există suspiciuni că nu sunt semnăturile. Noi nu trebuie să căutăm o soluţie să cadă un guvern ca pe urmă să fie acelaşi guvern”.

Cine este vinovat pentru criza politică din România? De unde a început totul și spre ce ne îndreptăm

Miza financiară este uriașă: vreo 80 de miliarde de euro bani europeni și alte câteva miliarde din Anghel Saligny, bani pentru clientelă. Încheiem fix așa cum am început: Liberalii vor să cheltuiască milioane din bugetul național și miliardele de la UE fără frică de procurori, iar președintele Iohannis le face jocul în bună colaborare cu PSD.

O moțiune cu ghinion pentru Cîțu și acoliții săi

Pentru prima dată, în istoria postdecembristă avem două forțe politice ce pot rivaliza cu succes cu cele două partide tradiționale, rentiere ale unor alegători prinși în plasă cu mult timp în urmă. Șansa celor două partide mari este să creeze repulsie alegătorilor potențiali pentru a nu permite concurenților lor să-i atragă. Cele două partide mari alături de președinte lucrează pentru a nu permite intrarea în jocul mare a celor două forțe politice noi.

Ce plan B au Iohannis, Cîțu și PNL în fața moțiunii?

Un partid care, prin această alianță nesperată, se apropie de mainstreamul politicii, care va clama și mai apăsat legitimitate pentru ideologia sa extremistă.

Iohannis: Noua alianţă creată în aceste zile între USR PLUS şi AUR este un afront

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicaţiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR şi să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să îşi respecte electoratul.

Calendarul celei de-a treia zi de criză: Miniștrii USR PLUS boicotează ședința de Guvern de la ora 16:00. Întâlnire decisivă în Coaliție imediat după

Miniștrii USRPLUS au decis să boicoteze ședința de Guvern de vineri, de la ora 16:00, în care premierul Florin Cîțu a anunțat că va adopta Programul „Anghel Saligny”.

Popular

Noii băieți deștepți și cel mai mare preț la energie din UE

De ce nu are România destulă energie, deși -...

În ce comisii sunt europarlamentarii români

Cei 33 europarlamentari români au fost informați în ce...

Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Hillary Clinton anunță că întregul ei sprijin merge către...