Surse. Judecătorul Andrei Rus a demisionat de la șefia Secției Penale a ÎCCJ

Data:

Judecătorul Andrei Claudiu Rus a demisionat de la conducerea Secției Penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Decizia este cu atât mai surprinzătoare având în vedere că delegarea acestuia în funcția de conducere a avut loc chiar săptămâna trecută. Atunci, rezultatul votului pentru prelungirea delegării a fost 7 „DA” și 3 „NU”, o noutate, având în vedere că, de regulă, deciziile judecătorilor din CSM se iau cu scorul de 9 la 1. La momentul respectiv au fost două voturi în CSM, pentru prelungirea delegării lui Rus cu 3 sau 6 luni.

Potrivit surselor Presshub, în locul lui Rus va fi delegată Lia Savonea. Ea și-a început activitatea la ÎCCJ începând cu data de 1 iunie 2023. Ar fi cea mai mai scurtă perioadă în care un judecător recent promovat la instanța supremă ar ocupa o funcție de conducere. Odată cu noua funcție, Savonea ar ajunge și în colegiul de conducere al instanței supreme, instanță condusă de Corina Alina Corbu.

Încetarea delegării lui Rus va fi luată în discuție la ședința secției pentru judecători din 13 iulie. „Încetarea delegării domnului judecător RUS ANDREI CLAUDIU în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți de Casație și Justiție”, se arată în ordinea de zi a CSM.

În ianuarie 2023, Rus a fost delegat în funcția de președinte al Secției penale a Înaltei Curți, în locul judecatorului Daniel Grădinaru, proaspăt ales președinte al CSM.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România: „Din 2022, sistemul judiciar a cunoscut un regres inacceptabil”

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (AFJR) atrage atenția asupra...

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...