Sute de corpuri de şcoală fără autorizaţie sanitară de funcţionare într-un singur județ

Data:

În mai puțin de două săptămâni, unitățile de învățământ își vor deschide porțile pentru noul an școlar, care va începe pe 5 septembrie 2022.

Până în acest moment se știe că orele se vor desfășura fizic în cele 643 de unități de învățământ de stat și particular ale județului Iași. Se preconizează că vor fi peste 135.000 de preșcolari, elevi și angajați.

Și anul acesta 292 de clădiri utilizate ca spații de învățământ (corpuri de școală, cămine, săli de sport, cantine) vor începe noul an școlar fără autorizație sanitară de funcționare. Dintr-un total de 990 de clădiri, doar 698 pot funcționa din acest punct de vedere.

Citește și: O agentă a serviciului secret militar rus a ajuns până la cel mai înalt nivel NATO în Italia

Printre motivele care au cauzat lipsa autorizației se numără: apa potabilă care conține nitrați și nitriți (exemplu: Școala Gimnazială Grajduri), lipsa grupurilor sanitare cu apă curentă (Școala Gimnazială „Gheorghe Ciobanu” Andrieșeni) și apa care nu este potabilă (Școala Gimnazială Drăgușeni).

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași | Ziarul de Iași

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași. În...

De ce s-a schimbat gustul roșiilor

De ce s-a schimbat gustul roșiilor În căutarea aromelor...