Termocentrala Mintia, închisă fără aviz CSAT și vândută în plină criză energetică

Data:

România și-a închis o capacitate de producție și, în plină criză energetică și desfășurare de forțe în Ucraina, a vândut-o. Acțiunea statului român, care e unic acționar al Complexului Energetic Hunedoara, societate în care a fost înglobată Termocentrala Mintia, e cel puțin bizară.

La circa două luni de la momentul în care Termocentrala Mintia a ajuns în proprietatea unei firme din Orientul Mijlociu, Ministerul Energiei recunoaște că ”nu a solicitat avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în legătură cu închiderea Termocentralei Mintia”.

Oficialii din ministerul de resort, acționarul unic al CEH, invocă faptul  că ”la data sistării activității Sucursalei Mintia, și anume 5.03.2021, Societatea Complexul Energetic Hunedoarea SA se afla în procedura insolvenței”.

Citește și: Primarul Chișinăului, primit cu onoruri de politicieni importanți din România, finanțat de Kremlin pentru destabilizarea Moldovei

Așa că ministerul aruncă responsabilitatea sistării activității și intrării în conservare a Mintiei în sarcina administratorului judiciar.

Continuarea, în Gazeta de Dimineață!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Gazeta de Dimineață
Gazeta de Dimineațăhttp://gddhd.ro
Platforma online gddhd.ro acoperă, echilibrat, zona mass-media din județul Hunedoara. Informațiile principale sunt din județul Huendoara, dar nu sunt excluse județele Alba, Gorj, Timiș care își regasesc deseori loc pe platforma. Platforma reprezintă un vehiciul informațional pentru toți cei care vor să-și facă o idee despre potențialul acestui județ al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...